A gyerekek zenei ízlésének, érdeklődésének fejlesztése és formálása mindennapi feladatunk. Ebben segített és egészített ki bennünket a Király Kőnig Péter zeneiskola fölkínált lehetősége, ahol a Zöldike csoporttal vettünk részt egy hangszerbemutatón. Négy óvodásunkat már ismerősként üdvözölték a tanárok, mert ők rendszeresen járnak az ottani foglalkozásokra. Nagy szeretettel fogadtak bennünket. A műsorvezető tanárnő a gyerekek nyelvén, humorosan, aktivizálva őket tartotta meg az alkalmat. Bemutatta a zenész gyerekeket és hangszereiket is. Elsőnek egy óvodás kislány játszott hárfán. Hallhattunk és láthattunk mindenki által ismert hangszereket, de volt olyan, aminek a nevét még a felnőttek sem tudták. Természetesen a sok figyelem és ülés mellet, teret adtunk a mozgásnak is és a gyerekek kipróbálhatták a Bartók téri játszóteret az előadás előtt.

Harmadik bábszínházi alkalmunkon egy mély erkölcsi mondanivalójú hóemberes tavaszi mesét láthattunk, a már megszokott művészi előadásmóddal.

A Szőregi bölcsödében mesélhettem óvodapedagógusként. A dolgozók és a gyermekek is szeretettel fogadtak és figyelemmel nézték végig a bábjátékomat. Örömmel töltött el, hogy az óvodából már testvérként ismert kicsikkel találkozhattam.

A szegedi nagy árvízre emlékezve ellátogattunk az emlékműhöz. Végigsétálva a Tisza parton, megnéztük a folyó mostani és korábbi vízszintjének magasságát. A lelkesebb szülők és családok részt vettek a lámpás fölvonuláson, ezzel emlékezve az árvíz 140. évfordulójára.

Mindhárom csoportunk a gyerekek korának megfelelően készült a nemzeti ünnepünkre, március 15-ére. 14-én együtt emlékeztünk meg a katonákról, a hősökről. Az emlékműnél elmondtuk verseinket, elénekeltük dalainkat és elhelyeztük saját készítésű ajándékainkat.

Fotó: Magyar Utcai Óvoda

A három pillangó mesére kiírt rajzpályázaton Bor Emma és Kiss-Francz Boglárka külön díjban részesültek, amihez ezúton is gratulálunk.

Következő zöld jeles napunk a víz világnapja, amire mindenki csoporton belül is készült, de közösen is megemlékeztünk róla. A kicsikkel a vízi állatokon keresztül próbáltuk megközelíteni a témát. A nagyobbakkal már mélyebb mondanivalójú, elvontabb területeket is érintettünk. Elsétáltunk a Monti parkba, ahol megbizonyosodtunk arról, hogy a kevés eső következtében a tó kiszáradt, a medrében csak középen nedves még a föld. Vizsgáltuk a víz színét, ízét, halmazállapotát, hallgattuk hangjait, végeztünk kísérleteket, hogy megismerjük a tulajdonságait. Rendeztünk békaugrató és halúsztató versenyt, és ismerkedtünk a Magyarországon élő halakkal is. A pillangó csoportosok egy papírszínházas mesét hallhattak a könyvtárban a víz körforgásáról és nézegethettek a témához kapcsolódó könyveket. Készültek halak és akváriumok is különböző technikával.

Értesítjük leendő óvodásaink szüleit, hogy beiratkozásunk időpontja:
2019. április 24. (szerda) 8-17 óráig,
2019. április 25. (csütörtök) 8-17 óráig.

Virágné Benke Noémi, óvodapedagógus
Szőregi Regélő, 2019. április