Bár már javában megkezdtük az új évet, de mi szívesen emlékezünk vissza a tavalyi utolsó rendezvényünkre. A Rotary Club jótékonysági fellépésén vettünk részt, azért, hogy ezzel egy rászoruló családot százezer forintnyi adományhoz segítsünk hozzá. December 23-án az egész óvoda megjelent a Klauzáltéren, hogy közösen ünnepeljünk városunk egyik frekventált helyén. Az egyik csoport egy verses, táncos összeállítással, a másik egy betlehemes műsorral készült. A kisebbek egy kicsit megilletődve, a nagyobbak magabiztosabban álltak ki a színpadra. A készülés ideje alatt is megteremtettük az ünnepi hangulatot, de ez igazán a helyszínen vált teljessé. A gyerekek mellett a dolgozók és a hozzátartozók is jól érezték magukat, és szeretettel telve térhettünk otthonainkba, hogy családi körben folytassuk tovább a készülődést, Jézus születésének ünneplését.

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Fotó: Magyar utcai Óvoda

A hosszú téli szünet után mindenki kipihenten, egészségesen jött óvodába. Sajnos az enyhe idő következtében terjedő vírusok minket is elértek, ezért csak rövid ideig élvezhettük mindenki társaságát. A megcsappant létszám jó odalát kihasználva több egyéni fejlesztést és ölbeli játékot tudunk megvalósítani, és minden gyerekre gyakrabban jut időnk a megkülönböztetett figyelem érvényesítésére.

Folyamatosan végezzük az iskolaérettségi vizsgálatokat, amiről a szülőket személyesen tájékoztatjuk és beszéljük meg a gyermek további előmenetelét.

Minden héten egy adott napon tartunk fogadóórát, ahova az érdeklődő szülők bejelentkezhetnek, de természetesen más időpontban is rendelkezésére állunk annak, akinek a munkája úgy engedi.

Ismét bérletet váltottunk a Szegedi Nemzeti Színházba, aminek már az első előadását láthattuk. Csukás István meséjét Nagy Imre Erik zeneszerző által komponált dalokkal tették színesebbé. A látványos díszletek, mutatós jelmezek, mozgalmas jelenetek mind magával ragadták a kis nézők figyelmét. Volt benne barátság, szerelem, humor, meseország, boszorkány, egyszóval minden, ami a nagyobb óvodás gyermekeket érdekli. A színvonalas előadáson kívül nagyon fontos, hogy ilyenkor alkalomhoz illően, a lányok csinos, a fiúk elegáns ruhába öltöznek föl és ezáltal még inkább érzik az alkalom különlegességét. A gyönyörű, impozáns színházat minden látogatáskor újra megcsodáljuk. Az óvodások katartikus élménnyel, fülig érő szájjal tértek vissza az óvodába.

Az időjárás enyhe jellege ellenére a madáretetést és itatást folytatjuk a gyerekekkel együtt, és lehetőség szerint szabad szemmel vagy távcsővel figyeljük meg az itt maradt szárnyasokat.

Megkezdődött óvodánkban a görkorcsolya oktatás, amit a gyerekek már nagyon izgatottan  vártak. Természetesen közben készülünk a farsangra, hogy együtt köszöntsük a tavaszt és búcsúzzunk a téltől.

Farsangi mulatságunkat február 20-án 16 órától tartjuk a Tömörkény István Művelődési Házban, ahova minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2015. február

Borítókép: Fotó: Magyar utcai Óvoda