A beiratkozás ismét április végére került. Köszönjük azoknak a szülőknek, akik az óvodánknak és az itt dolgozó pedagógusoknak és dajka néniknek bizalmat szavazva beíratták hozzánk legdrágább kincsüket, a gyermeküket, így ismét egy újabb csoport kezdheti meg a következő tanévet.

Majálisra az esős idő miatt rendkívüli módon a Tömörkény István Művelődési Házban gyűltünk össze. Bár nem volt olyan hatalmas terület, de a megjelent gyerekek örömmel vették birtokba a már nem ismerős színpadot és mutatták meg fölkészültségüket, ügyességüket és adták át lelkesedésüket a megjelent Szőregi lakosoknak. A hatalmas tenyerek mindenki szemét rájuk irányította, a  ritmusos zene pedig sokak lábát mozgásra indította. Köszönjük a megjelent óvodások szüleinek, hogy egészségesen, mozgással együtt kezdhettük a napot!

Fényképészünk, Kriszta, egyéni és csoportképeket is készített. A fotók között lettek komolyabb és mókás képek is, megmutatva ezzel, azt, hogy milyen sokszínűek és sokoldalúak is vagyunk.

Anyák napjára természetesen mindhárom csoportunk nagyon odaadóan és titokban készült. A legkisebbek is nagyon bátran mondták el verseiket, énekelték el dalaikat. A kicsit nagyobbak már  komolyabb műsorral és ajándékkal örvendeztették meg az anyukákat és a nagymamákat. A legnagyobbak már nagyon komolyan vették ezt az ünnepet. Visszaszámolták a napokat, hogy mikor köszönthetik föl édesanyjukat, mikor adhatják át a nekik készített ajándékokat, és vajon hogy fog sikerülni? Meg tudták tartani heteken keresztül a titkot, hogy tényleg igazi meglepetés legyen a legdrágább anyukának!!!

Bozsik program is sikeresen és a gyerekek számára élményekkel teli alkalommal fejeződött be. Óvodánkból hét fiú vett benne részt egész évben.

Madarak fák napját mindenki csoporton belül tartotta meg a csoport beállítottságának és korának megfelelően.

A Kövér Bála Bábszínházban az utolsó előadáson Benedek Elek meséiből nézhettünk meg hármat. Most sem kellett csalódnunk, mert a már megszokott színvonalú produkciókat láthattunk mindegyik történet kapcsán. A városban járva alkalmunk volt körbejárni az óriás tortát a Klauzál téren. A képek nézegetése közben fölelevenítettük, hogy merre is jártunk az év során és mennyi szegedi épületet ismernek már óvodásaink. Ez nagy büszkeséggel tölt el bennünket!

Papírgyűjtésünk az aktív szülőknek és néhány lelkes Szőregi lakosnak köszönhetően szép eredménnyel végződött!

A használt étolajat továbbra is gyűjtjük, ezzel is mutatva környezettudatos gondolkodásunkat.

Kamaravarázs előadást is idén utoljára nézhettünk. Itt mindenki élőben hallhat klasszikus zenét az óvodán kívül is, hogy még inkább megalapozzuk a gyermekek zenei ízlését.

Májusra tervezett programjainkra mindenki izgatottan készül, úgy mint a ballagásra és a kirándulásokra is.

Köszönjük hogy elolvasták az óvodánk programjainkról szóló cikket!

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2019. június