A Tesco-Global Áruházak Zrt. idén tavasszal egyedülálló pályázati lehetőséget kínált öko általános iskolák számára. (Intézményünk a szőregi Kossuth Lajos Iskola 2010 évben nyerte el az ÖKOISKOLA címet 3 évre.) Céljuk az volt, hogy a diákokkal minél hamarabb megismertessék a környezetvédelem fontosságát, az energiafelhasználás és hulladék kibocsátás csökkentésének lehetőségét.

Erre a felhívásra készítette el öko-diák csoportunk azt a pályamunkát, melyben a gyerekek leírták, iskolánkban, a szőregi Kossuthban jelenleg mit teszünk a környezetünk védelméért és milyen terveink vannak a jövőre vonatkozóan.

Pályázatunk Csongrád megyében első helyen végzett, így megyénket a mi iskolánk diákjai képviselhették a díjmentes környezetvédelmi szakmai programon, melyet Dunakeszin, egy „Zöld Tesco” áruházban tartottak meg.

Zöldtanóra Dunakeszin

A Tesco áruház szíves fogadtatásával, kitűnő szervezésű programjával diákjaink élményekkel és új tudással gyarapodva lettek gazdagabbak a program révén.

Köszönet érte Gollné Kiss Márta tanárnőnek a környezetünk védésével kapcsolatos elkötelezett mindennapi munkáját, aki összefogja az iskolánk tudatos „öko-tevékenységét” és sikeresen pályázott diákjainkkal ebben a pályázatban.

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, igazgató