Fontos esemény előtt állnak nyolcadikos diákjaink, hiszen életük egyik legfontosabb döntését kell hamarosan meghozniuk. Választaniuk kell, hogy melyik iskolában szeretnék tanulmányaikat folytatni, és mivel szeretnének majd a jövőben foglalkozni. Az elmúlt hetekben olyan üzemekbe látogattunk el, ahol nem  mindennapi foglalkozások titkaiba nyerhettünk bepillantást, ezzel is ötleteket meríthettek a gyerekek.

Első utunk a Naturtex épületébe vezetett, ahol szorgos kezek és hangos gépek varrták a pihe-puha párnákat, takarókat, színes ágyneműket, törölközőket. Tápén a Scabello Kft. üzemében óriás cipők, pókok, székek, csillárok és más, szebbnél szebb díszítőelemek között barangolva figyelhettük meg, hogy hogyan készülnek a különböző színpadi kellékek és díszletek. A DVB Vasbeton óriási hangárjában könnyedén hajlították meg a vasrudakat, és tették arrébb a több tonnás betonelemeket. A TISZK szakképző iskolájában tett látogatásunk során pedig láthattuk, hogy az ott tanuló diákok milyen jól felszerelt, modern tantermekben sajátíthatják el a különféle szakmákat.

A döntés nem könnyű, de a sok-sok pályaválasztást segítő program mellett az üzemlátogatások is segítik a gyerekeket, hogy megtalálhassák a számukra legtesthezállóbb foglalkozást.

Vér Anikó, osztályfőnök