„Itt van az ősz, itt van újra”, iskolánkban is beindult a nagyüzem. Az egyre több lecke, feladat mellett szabadidőnket igyekszünk kellemesen, hasznosan eltölteni, jó közösséget „kovácsolni”.

Nagyon sok szép napközis délutánunk volt: sétáltunk Szeged belvárosában, játszottunk a híd alatt a játszótéren, részt vettünk az Alma együttes koncertjén, a Dugonics téren újraélesztést láttunk, és gyakoroltunk, majd kipróbáltuk az új trolikat is.

A Víz Világnapján a víztoronyban a csodálatos mérnöki alkotás szépségein túl a szikvíz készítésével ismerkedhettünk meg, sőt Szeged felejthetetlen panorámájában gyönyörködhettünk.

A Szőregi fiókkönyvtár szervezésében részt vettünk a Népmese napján, Teddy maci programon, megemlékeztünk az Állatok Világnapjáról, a kultúrházban kiállításokat néztünk. Nagyon tetszettek most a legutóbbi, a Magyar Festészet Napja tiszteletére rendezett „II. Szőregi  Képzőművészeti Alkotótábor” alkotásai is.

A legnagyobb élményt mégis a 3 napos tökös napok adták, ahol tököket faragtunk, töklámpásokat, Tökfilkókat készítettünk. A halloween partira nagyon sokan beöltöztek, pillanatok alatt ellepték az udvart a szellemek, vámpírok, baltás gyilkosok, boszorkák, sikolyok. „Cukrot, vagy csalok” szöveget skandálva először Oláh Ricsiék házát leptük meg, majd ugyanígy állásfoglalásra szólítottuk fel a Kultúrház dolgozóit, valamint a könyvtárban Rita nénit. Elméletileg az ajtónyitónak lehetősége van a „csalok” játékos fenyegetést választani, de ezzel nem élt senki, a Művelődési Ház területén sem. Így aztán a gyerekek cukorkákkal és könyvjelzővel gazdagodtak.

Maillard Camilla anyukája stílusosan ördögszarvacskákkal a fején nyitott ablakot a hangos kis társaság előtt. Hárman szórták fáradhatatlanul a cukrot a gyerekek nagy örömére. A közel 150 fős halloweenes köszöni még Péntek nagymamának, Petőcz Petra, Valkai Kata anyukájának, az  Ujhelyi szülőknek a nagyon kedves, szívélyes fogadtatást, a sok-sok cukorkát.

Sok élményben volt részünk, el is fáradtunk, mindenkire ráfér az őszi szünetben a kikapcsolódás, pihenés, hogy aztán újult erővel álljunk a következő napközis programok elé. Kellemes pihentető őszi szünetet kívánok mindenkinek!

Csábi Ferencné Ani néni, napközis munkaközösség vezető
Szőregi Regélő, 2014. november