A szőregi iskolában minden évben megszervezzük téli projekt napunkat. Ez alkalommal a madarak kerültek a középpontba: ének-, környezet-, irodalom órán, a gyűjtő munkának nagy lehetőséget nyújtott az informatika óra.

Minden tanár és diák lelkesen kapcsolódott be a programba. Technika- és rajz órákon megszülettek az alkotások, szebbnél szebb képek díszítették az aulát. Az elsősök meghallgathatták madaras néni meséjét is. Dr. Tokody Béla és kollégái tették még hangulatosabbá ezt a napot, gyakorlati órájukon felsős- és alsós csoportok vettek részt.

A diákok megtudhatták miért fontos a madarak etetése télen, hogyan készül a faodú, melyik madarakkal találkozhatnak ebben az évszakban.

A szünetekben az iskolarádión keresztül felcsendült a nyugtató madárcsicsergés, gondolatban elvezetett bennünket a madarak világába. Köszönet érte Békési Zsombor 8.b osztályos iskola rádiósunknak.

Az iskolaudvar fáin levő madáretetők megteltek madárcsemegékkel, gyönyörködve néztük az ablakból a lakmározó társaságot.

A beszámolót készítette az ÖKO-csoport