Már nagyon örülünk a tavasznak, hiszen beköszöntött a kirándulások ideje.

Először Budapestre, a Tropicariumba és a Csodák Palotájába látogattunk el. Az állatkert lakói között közelről megvizsgáltuk a lusta aligátorokat, egzotikus hüllőket, kétéltűeket, apró majmocskákat és a szabadon repkedő madarakat, no meg a tengerek „nehézfiúinak” számító cápákat is.

Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola 2.a

A Csodák Palotájában kipróbáltuk a több mint 100 fizikai jelenséget bemutató játékot és eszközt. Az Öveges professzorról elnevezett előadóteremben izgalmas előadás és kísérlet-bemutató várt minket. Az egész napos program után teli élménnyel, egy kicsit fáradtan értünk haza.

Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola 2.a

Az ezt követő héten ismét Budapestre látogattunk, a Vígszínházban néztük meg a Dzsungel könyve c. nagysikerű előadást. Lelkesen tapsoltunk a darab végén, hazafelé pedig énekeltük a jól ismert dalokat.

A víz világnapja alkalmából a Füvészkertben is jártunk, ahol egy érdekes foglalkozáson vettünk részt. A környezetvédelem, a hulladékkezelés, a víztisztaság, az ivóvízzel takarékoskodás fontosságára hívták fel itt a figyelmünket.

Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola 2.a

Meghívást kaptunk a Móra Ferenc Múzeum egyik kiállítótermébe, a Kass Galériába, ahol a Pompei kiállításhoz kapcsolódó előadást hallgathattunk meg. Köszönjük Kujáni Yvettnek, Sára édesanyjának az érdekes, színvonalas bemutatót, amivel felkeltette érdeklődésünket a további ismeretszerzéshez.

Bányainé S. Gabriella, osztályfőnök

Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola 2.a