Szeptember elseje van, becsöngettek. A szőregi iskolába 339 fő gyermek lépte át az iskola kapuját. Türelmesen várakoztak a tanévnyitó ünnepségünkön, ahol természetesen a főszereplők az kiselsősök voltak. Szép gesztus volt, hogy őket, nyolcadikos tanulóink kísérték helyükre, miután elhangzott egyenként a nevük.

Rövid, de annál színvonalasabb műsorunkat a 4. évfolyamosok adták elő, Baranyiné Edit néni és Házyné Marika néni betanítása után. Köszönjük nekik.

Igazgató néni köszöntője után megajándékozta az elsősöket az iskolai pólóval és tanszerekkel.

 

Igazgatói beszéd

Bár még tombol a nyár, de mától szeptember elsejét írunk, ami azt jelenti, hogy ma csütörtök reggel 8 órakor megkezdődik a tanév.

Szegeden 26 ezer diák ült be az iskolapadba – köztük 1112 kiselsős. A mi iskolánkban 40 elsős gyermek kezdi meg az évet, illetve összesen 339 diáknak csöngettünk be.

Az iskolánkban az utóbbi 4 évben mindig történtek, történnek változások. Ez is mutatja folyamatos munkánkat, a mindig a jobbra, színvonalasabbra törekvésünket. Évzárónkon átadtunk egy megújult sportpályát, melyre kérünk is benneteket gyerekek, hogy vigyázzatok rá, magas sarkú cipőben nem szabad rá menni. A pálya csak felügyelettel használható, hétvégén is.

S most arról számolhatok be Önöknek kedves szülők, és nektek gyerekek, hogy több mint 100 milliárd forintot nyert a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Közoktatás Intézménye, az oktatáshoz szükséges informatikai eszközök beszerzésére. A nyári hónapokban 7 db interaktív tábla, 34 db asztali számítógép, valamint 7 db laptop, 7 db projektor érkezett iskolánkba.

Kedves Elsősök, csillogó szemetek új színfolt iskolánkban. Nagyon vártunk már hogy itt legyetek közöttünk. Köszöntelek benneteket, „kossuthos” családunkban.

És most, ha senkinek sincs ellenvetése, akkor ezennel megnyitom a 2011/2012 tanévet. Sikeres eredményes új tanévet kívánok mindenkinek!