A Kossuth Lajos Általános Iskola nagy hangsúlyt fektet a tanulók művészeti nevelésére, ezen belül is a zenei illetve társas- és néptánc oktatására. Ezért április 30-án intézményünk jótékonysági táncgálát rendezett, hogy tanulóink az eddig megszerzett tudásukról tanúságot tegyenek.

Ezen a táncesten a már több éve iskolánkkal együttműködő Forma Alapfokú Művészeti Iskola valamint a Dr. Martin György Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által felkészített gyerekek szórakoztatták a közönséget. Illetve azok a diákjaink, akik már az iskola falaink kívül folytatják zenei- és  tánctanulmányaikat.

Igazgatónőnk Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna megnyitotta az I. táncgálát, megköszönte a művészeti iskolák vezetőinek és oktatóinak az intézményünkben immár 5 éve folyó színvonalas munkát.

Társastáncra Szabó Anita és Balogh Csongor készítette fel az 1.b, 2.a, 3.b és 4. b osztályt, a néptánc  fortélyait Jazimiczky Évától sajátíthatta el az 1.a, 2.b, 3.a és 4.a osztály. Akiknek ezúton is  szeretnénk megköszönni lelkiismeretes és fáradságos munkáját.

Estünket Evele Elizabet 7. a osztályos tanulónk nyitotta meg szintetizátor-játékával, majd a Flamenco 2001 TSE versenyzői Szalai Szavanna, Jóvári Levente, Laurinyecz Petra, Tiralla Bonifác táncbemutatóját láthattuk. A koreográfiát maguk a táncosok készítették.

Láthattunk még cha-cha-cha-t, rumbát, country-t, angolkeringőt, jive-ot, gyermektáncokat, moldvai -, dél-dunántúli -, és dunántúli eszközös ugrós táncokat.

Fellépett még Tápai Kitti, Tari Stefánia, Erdélyi Anita, Gubik Lili, Lévai Vanessza és Kabók Katalin, akik szintén a Forma Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

Esténk végén egy tangót csodálhattunk Almási György előadásában, aki a Forma Alapfokú Művészeti Iskola versenytáncosa. Diákunk iskolánkban kezdett el társas táncolni. Jelenleg C osztályos  versenytáncos. Az országos bajnokságon döntős volt, emellett számos éremmel és kupával büszkélkedhet. Partnere Bodor Fanni volt.

A 4.a osztálytól Sudridrom címmel eszközös ugrós tánccal fokozták a hangulatot a végsőkig.

Fellépőink igazán büszkék lehetnek magukra, nagyon színes és színvonalas produkciókat láthattunk tőlük. Mi, az iskola nagyon büszkék vagyunk tanítványainkra.

Az újság hasábjain keresztül ismét köszönjük a felkészítő tanárok egész éves oktatását, a szülőknek áldozatos segítségét.

Külön köszönetet mondunk a finom süteményekért, üdítőkért, és a büfében nyújtott segítségért, mind a szülőknek, mind diákjainknak.

Sipos Dóra, szervező