Február 22-én egész nap szakadt az eső. Mire elindult „téltemető kis napközis csapatunk”, még a szél is elállt! Nem is csoda! Zenekarunk rendesen fel volt fegyverkezve mindenféle zajkeltő eszközzel: farsangi duda, fedő, fakanál, dob…

Fotó: Kossuth Lajos Iskola

Fotó: Kossuth Lajos Iskola

A biztonság kedvéért öt télboszorkát is készítettünk a napköziben. Ezeknek a ruhájára ráírtuk, rátűztük mindazt a rosszat, amitől szeretnénk megszabadulni. Így hordtuk körbe Szőregen a boszorkákat a tuskóhúzók nyomában, zenekari kísérettel, jó nagy hangzavar közepette. Az utat a Magyar és a Szerb utcán az Újszegedi Rendőr őrs rendőrei biztosították villogó rendőrautókkal, melyet nagyon szépen köszönünk!

Visszaérkezve az iskola elé, a már lobogó tüzet körbeálltuk, rigmust mondogatva máglyára dobtuk a boszorkányokat. Vidám, hagyományőrző rendezvényünkről a képeket iskolánk honlapján lehet megtekinteni.

Március elején több napközis programunk is volt. A Bábszínházban a Micsoda madár ez! című produkción tapsolhattunk.

A szőregi fiókkönyvtárban megtekintettük az árvízi kiállítást, valamint részt vettünk „Csipogó hímes tojás” címmel egy nagyon hangulatos húsvéti mesefoglalkozáson. Mindkét rendezvényt Péliné Rita könyvtáros néninek szeretnénk megköszönni.

Csábi Ferencné, Napközis munkaközösség vezetője