A Kossuth iskola tanulóinak egy kis csoportja immár harmadik alkalommal indult ősszel Szirigre, Szerbiába. A kilenc tanulóból álló, csupa lány csoport először volt egy ilyen úton, melynek célja: barátkozás és természetesen a szerb nyelvvel való ismerkedés volt természetes közegében.

Megérkeztünk Temerin városba, ahol a gyerekek csatlakoztak a szerbiai felvonuló gyerekekhez, akik ebben az évben Hupikék törpikéknek öltöztek. Ez volt a gyerekhét témája ebben az évben.

A városi sportcsarnokban több iskola és óvoda előadta táncos és énekes műsorát. A mi iskolánk is bemutatta a Sajtos Bettina tanárnő által összeállított zenés, tornás és ritmusos műsorszámát.

Ezután útnak indultunk a szőregi testvériskolához. A megérkezéstől a szerbiai ott-tartózkodásig velünk volt Biljáná igazgatónő, aki szeretetteljesen mutatta be a gyerekeknek kicsi, de rendezett iskoláját.

Tanulóink egy kis időre részt vehettek egy szerbórán. Az ottani tanulók énekeltek nekik, ők pedig újra eltáncolták a műsorszámot, mellyel készültek erre a napra. A gyerekek remekül érezték magukat, csillogó szemek és mosolyok voltak arcukon.

Köszönjük Tiszasziget polgármesterének az út sikerességéhez nyújtott támogatását.

Gyukin Dájáná tanárnő
Szőregi Regélő, 2014. november