Brillíroztak a szerb nyelvet tanuló 2. évfolyamos tanítványaink Gyukin Dájáná tanárnő vezetésével.

2017. május 22-én hétfőn a kiemelt figyelem középpontjába kerültünk. Iskolánk helyet adott egy országos továbbképzésnek.

A továbbképzésre a Szerb Pedagógia és Módszertani Központ igazgatónője, Kotorcsevity Julianna kérte fel Gyukin Dájáná tanárnőt, hogy tartson meg egy módszertani eszközökkel teli szófejlesztő órát. A továbbképzés célja az volt, hogy a szerb nemzetiségi oktatásban és vezetésben résztvevő szakemberek ötleteket merítsenek munkájukhoz illetve a problémákra orvoslást találjanak.

Az ország különböző pontjaiból érkező delegáció közel 20 fős volt. Jelen voltak a Szerb Pedagógia és Módszertani Központ igazgatónője, a Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium igazgatónője Dr. Lásztity Jovánká és a Szerb Országos Önkormányzat elnöke, Pejin-Szutor Vera.

A találkozó sikeres volt, a tanárok ötletekkel gazdagodva tértek haza, a megoldandó problémákról, pl.: a tankönyvrendelésről, érdemi információkat, megoldásokat szerezhettek.

A továbbképzésről beszámolt még a Magyar Rádió Szerb nemzetiségi stúdiója is élő adásban. Itt szó esett a nap sikerességéről, a jövőbeli nemzetiségi oktatásról, szem előtt tartva, hogy a 21. századi technikákkal együtt érjenek el sikert és érdeklődést.

Büszke vagyok tanítványainkra, akik 2. évfolyamos koruk létére, nagyon ügyesek voltak. Köszönöm, hogy iskolánkba szervezték ezt az igen magas szintű találkozót, melybe nagy érdeme van a tanárnő évek óta tartó kiemelkedő, színvonalas munkájának.

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, igazgató