2014. szeptember 5-én az iskolánkban szerb nyelvet tanuló diákok közül 10 fő Battonyán vendégeskedett egy napot. A kirándulás apropója a 25. Szerb Iskolák Találkozója volt.

A Magyarországon szerb nyelvet tanuló diákok egy része újra találkozhatott ‘szerbes’ ismerőseivel és folytathatta a már kialakult barátságot. Ebben nagy segítséget nyújtottak a számukra szervezett programok. A tanulók kézműveskedtek, ügyességi játékokon szerepeltek, kiállítást tekintettek meg és még strandolni is volt lehetőségük.

Fantasztikus vendéglátásban, szeretetben, odafigyelésben volt részünk. Külön busszal mehettünk, amire útközben felszálltak Deszken és Magyarcsanádon.

Megérkezésünkkor fánkkal kínálták meg a gyerekeket, nekünk felnőtteknek bemutatták a megújult, megszépült, kibővített iskolát. A tantermekben a vidám színes festés mellett büszkén mutatták, hogy szinte mindenhol interaktív táblát szereltettek be.

Fotó: Kossuth Lajos Iskola

Fotó: Kossuth Lajos Iskola

Bizony irigykedtünk. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy gratuláljak az iskolánkat képviselő 10 fős csoportnak, hiszen az ügyességi versenyben elhozták az első díjat. Pataki Anna, Hidvégi Luca, Bartucz Kíra, Kovács Kiara, Lengyel Fanni, Csaba Réka, Papp Zsófia, Simon Martin, Hídvégi Bence és Kávássy Kíra, ügyesek voltatok!

Felkészítő tanáruk: Gyukin Dájáná.Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Iskola