Igen izgalmas, városi szintű rajzpályázati kiállításnak adott otthont iskolánk a Szőregi Rózsaünnep idején. Rengeteg alkotás, sokszínűség, különféle rajzi, festészeti, és képzőművészeti technika megvalósulása jellemezte a bemutatkozást. Szinte minden korosztály fantáziáját megmozgatta a gyönyörű téma: a rózsa. Rózsahercegnők lépdeltek rózsás ablakú palotákban, rózsakertekben csodálatos virágok nyíltak, melyeknek még szinte az illatát is éreztük… vagy csak érezni véltük… Lehetséges, hogy a nyitott ablakon át beáradó fuvallat hozta magával a rózsaruhába öltözött település bódító rózsaillatát… mindenesetre elvarázsolódtunk ott egy  pillanatra a sok-sok szépséges alkotás láttán.

A pályázati anyag elbírálása és a kiállítás megnyitása Pataki Ferenc, neves festőművészünk közreműködésével történt. Iskolánk tanulói közül többen részesültek elismerésben.

Majernik Lili 2.a osztályos tanuló alsós kategóriában I. helyezett, Kocsis-Csillag Virág 2.a osztályos tanuló II. helyezett, Bencsik-Rezmány Zsófi a, Guth Noémi, Kele Kitti, Kocsis-Csillag Virág és Majernik Lili 2.a osztályos tanulók a különleges technikával elkészített közös alkotásukért különdíjban részesültek.

Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Erdélyi Mariann, felkészítő tanító
Szőregi Regélő, 2015. július