Iskolánk 3 éve a Graph-Art Lap- és Könyvkiadó a Partneriskola-program keretében a havonta megújuló friss ismereteket szolgáltató Tappancs suli és Tudorka gyermekmagazint felhasználó iskolává vált.

2011. november 18. 9-12 óráig szakmai betekintő napot szerveztünk a kecskeméti Zrínyi Általános Iskola pedagógusainak. Betekintést kaptak:

  • Az aktuális magazinok tényanyag feldolgozás munkafolyamataira,
  • A gyermekmagazinok témáinak tantárgyi tananyagba építésére,
  • Tanítási folyamatba építés lehetséges formáira, módjaira,
  • A tantárgyi kapcsolódási pontok felfedezésére, megjelölésére,
  • A készség- és képességfejlesztés lehetséges formáinak újszerű alkalmazására,
  • A témafeldolgozáshoz kapcsolódó eszközök gyakorlati alkalmazására.

A betekintő órákat követő szakmai tanácskozáson lehetőség nyílt: A látott tanítási órák szakmai megbeszélésére, értékelésére, ötletelésekre. A beszélgetést Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató vezette, és az órát tartó pedagógusok, Bányainé Seprenyi Gabriella, Baranyiné Mészáros Edit, Erdélyi Mariann, Szabó Mónika elmondták a tervezett és megvalósult órai célkitűzéseket.

A kecskeméti pedagógusok nagyon jól érezték magukat intézményünkben, irigykedve néztek be a termekbe, az interaktív táblákat látva érezték, hogy mennyire jól felszerelt iskolánk van. Nagyon tetszett nekik a megújult épület, gyerekeink munkái és a termek dekorációja, mely mind kollégáinkat és tanulóinkat dicséri.

Köszönet érte, és az órát tartó pedagógusoknak is.

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, igazgató