Szívesen emlékszünk vissza a „Tök jó Napra”, ahol az ősz egyik finomsága, a tök volt a főszereplő. Voltak tök jó játékok, tökfaragás, tökkiállítás, a szülők jóvoltából tökös finomságokat: tökös süteményeket, sült tököt kóstolhattunk.

Nagy izgalommal készültek tanulóink a Halloweenre, amikor félelmetes jelmezekbe öltözve bejártuk Szőreg utcáit, miközben sok-sok cukorkát gyűjtöttek a gyerekek. Először az iskolát lepték el a szellemek, boszorkák, zombik és vámpírok, meg se álltak az igazgatói irodáig, ahol Konkolyné Bárkányi Ibolya igazgató helyettes fogadott mindenkit személyesen 1-1 szem cukorkával. A 180 fős, félelmetes kis társaság ezután házról-házra járva hangosan skandálta a szöveget: „Cukrot, vagy csalunk!”

Nagyon szépen köszönjük a szeretetteljes fogadtatást Petőcz Petra anyukájának Kastal Máriának, Valkai Kata és Sára nagyon stílusosan beöltözött szüleinek, Avramov Bence és Márk szüleinek, Ujhelyi Emese és Enikő nagyszüleinek, Maillard Flóra és Camilla szüleinek és munkatársainak, ahol a vasorrú bába képében fogadtak minket. A Gazdabolt nagyon gazdag ajándékkal várta a halloweeneseket, csak úgy repültek a ceruzák, a csokoládék a levegőben! Bejártuk az egész szőregi fiókkönyvtárat,ahol Péliné Rita néni, majd Ágó Rita néni, a művelődési ház igazgatója és munkatársai osztogatták a finom édességet. Elvonultunk a Tulipán utcába, Lajos Laura Lilla édesanyja és nagymamája finom süteményeit kóstolhattuk a cukorkák mellett. Az utolsó cukorkazápor Bányainé Seprenyi Gabriella tanító néni teraszáról hullott az ünneplők közé. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, hogy a gyerekek számára a sok édességgel, vidámsággal emlékezetessé varázsolták ezt a napot.

A libanapon mesét néztünk Ludas Matyiról, Márton lúdról, libákat rajzoltunk és festettünk, libás játékokat játszottunk, libazsírt ettünk lilahagymával, merthogy nem szeretnénk a következő évben éhezni. A libahetet kirándulással zártuk. Az őszi ökoturisztikai fesztiválon, a madárvonulás dél-alföldi ünnepén vettünk részt november 10-én. A programot a szatymazi Postakocsi csárdánál kezdtük, ahol Gryllus Vilmos „Ősz szele zümmög” c. koncertjén vettünk részt. Sokat tapsoltunk és énekeltünk, jól éreztük magunkat. Ezután újra buszokra szálltunk, meg se álltunk a sándorfalvi határig. Egy-egy ideális ponton csoportvezetők segítségével nagyon sokat megtudtunk a darvak életéről. Bevártuk a darvak esti behúzását. Madarak tízezrei húztak el a fejünk fölött a felkelő Hold felől a lemenő Nap irányába.

Csábiné Varró Anna
munkaközösség vezető

Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

szoreg.hu képtár