A Somosi Környezetnevelési Központ 2016 októberében „Kis Fürkész” címen természetismereti-természetvédelmi versenyt hirdetett alsó tagozatos, 4 fős csapatok részére.

Az alsóból a Szőregi Fürkészek elnevezésű csapatunk tagjai Kőmíves Eszter Anna 1.a, Kurai Ábel 2.a, Kőmíves Kende Benedek 3.b és Pópity Vladimir 3.b osztályos tanulók voltak és annyira sikeresek, hogy az országos versenyre bejutottak.

90 csapat nevezett a Kis Fürkész kategóriában, ahol a Szőregi Fürkészek bejutottak az országos döntőbe, melyet Salgótarjánban rendeztek meg, ott pedig harmadik helyezést értek el. A döntő maga nagy élményt nyújtó ajándék volt. Madárgyűrűzésen vehettünk részt, emellett elismert szakemberektől hallhatunk a gyógynövényekről, gombákról, és megismerhettük a Boszorkánykő legendáit egy szép túra során.

Gratulálunk a csapatnak, a felkészítő pedagógusnak, Konkolyné Bárkányi Ibolya biológia szakos tanárnőnek. Köszönjük a szülői támogatást a szép eredményekhez és a hasznos ismerethez, melyet a versenyzés során sajátítottak el.

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna