2012. április 13-án Öko-Zöld-Szem-Pont vetélkedőt rendeztünk a Kossuth Lajos Iskolában. A rendezvényen 16 csapat vett részt, egyenként 10 fővel, melyre összesen 12 iskola 160 diákja jelentkezett.

A versenyen regisztráló csapatokat Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató nő köszöntötte, majd Rácz Péter a Zöld-Szempont projekt vezetője beszélt a versenyről és a fenntartható fejlődés fontosságáról.

A rendezvényt két helyszínen bonyolítottuk le. Az aulában kapott helyet az öko-vetélkedő, mely 8 állomásból állt. A csapatoknak az ügyességi feladatokon kívül a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kérdésekre is válaszolni kellett. Játékosan elsajátíthatták, hogy egy átlagos bolt polcairól milyen termékeket választanának, ha tudatos vásárlókká szeretnének válni. Ezen kívül kipróbálhatták a szelektív hulladékgyűjtés mikéntjét is.

Az iskola udvarán felállított ugrálóvárban és trambulinon vezethették le a felgyülemlett energiájukat. A kézműves sarokban több, hasznos tárgyat is készíthettek a diákok. Az uzsonna elfogyasztása után, mely idő alatt a diákok szusszanhattak egy kicsit, folytatódott a verseny.

A vetélkedőről, mely 13 órakor kezdődött és 17 órakor az eredményhirdetéssel ért véget, minden diák ajándékkal térhetett haza. Az első három helyezett pedig külön ajándékokat is kapott a támogatóktól.

Ezen a napon nem csak sok új hasznos információval lettünk gazdagabbak, hanem egy kellemes délutánt töltöttünk el együtt. A verseny végére a gyerekek kissé fáradt, de csillogó szeme is erről árulkodott.