Hagyományainkhoz híven idén is megszervezésre került az idegen nyelvi hét iskolánkban. Alapos szervezői magatartással és a feladtok gondos kidolgozásával igyekeztünk eleget tenni magunk elé kitűzött céljainknak, megváltozott környezetünknek.

Nem volt hiány semmiből, óriási választék állt a diákok rendelkezésére. Angol, német és szerb nyelvekből tehették próbára tudásukat önfeledt, játékos módon. Ilyen volt például a német csoportok activity játéka, kreatív vetélkedője, a szerbet tanulók pedig keresztrejtvényt fejtettek és szókirályt játszottak. Az angolos csoportok is nagy számban vettek részt a sokszínű feladatokban, úgy, mint kvízekben, szópárbajokban, illetve csapat-és egyéni vetélkedőkben. Az iskola önálló szervezésében meghirdetett Kistérségi iskolák közti versenyen is kipróbálhatták magukat az angol nyelv rajongói. Büszkén mondhatjuk el, itt két „Kossuthos” állhatott a dobogó első és harmadik fokára. Az országos „On-lion” angol nyelvi versenyen 18 tanulónk vett rész, melynek eredményét feszülten várjuk.

Örömünkre szolgált, hogy idén is hozzájárulhattunk a gyerekek intenzív nyelvi fejlődéséhez. Köszönjük a szőregi Kossuth Magánalapítvány támogatását, amivel hozzájárult a gyerekek gazdag jutalmazásához.

Szőregi Regélő, 2021. január

Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola