Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik! – tartja a mondás. Nehogy valaki éhen maradjon ilyen hosszú időre, mi egész libahetet szerveztünk, melyet libazsíros kenyérrel és lilahagymával tettünk felejthetetlenné. Megnéztük a Ludas Matyit, Nils Horgerson kaladjait videón, libás verseket, meséket gyűjtöttünk és olvastunk, libás körjátékot játszottunk, színeztünk, festettünk szép libás képeket, síkbábokat gyártottunk, játékos fejtörőket, keresztrejtvényt fejtettünk meg. Írtunk libatollal betűket, számokat, volt aki egész szöveget. Sziroviczáné anyukának köszönhetően libát simogattunk, tereltünk. Dr. Zlatarov Mária gyermekorvos előtt libasorba sorakoztunk lúdtalpszűrésre. Megszerveztük a Szőregi Kossuth Magánalapítvány támogatásával a darulest a Fehér-tóra.

Megnéztük a Százszorszép Gyermekházban Feketű Boglárka agyag-homok plasztikáit, a Tömörkény István Művelődési Házban a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola textil kiállítását.

A szegedi Kass Galériában a Kass grafikákat, valamint a 7x3D című tárlatra beszerelt monitorokon Tóth Pál filmrendező hét filmjét, a falakon a 3D-s animáció munkafázisaiba bepillantást engedő állóképeket, rajzokat tekinthettük meg.

Híres novemberi névnapokhoz kapcsolódóan Szent Márton, Szent Erzsébet, Szent Katalin történeteivel is megismerkedtünk a napköziben. Katalin napon kisétáltunk a plébánia elé, ahol Szent Katalin szobra mellett szájtátva hallgatták a legendát. A legenda szerint Szent Katalin holttestét angyalok repítették a Sínai hegyre, ahol a szőregi templom és település védőszentjének kolostorát felépítették.

Csábi Ferencné