A Kossuth Lajos Általános Iskola 2014. március 21-én Szeged szecessziós stílusú ipartörténeti műemlékében, a Szent István téri víztoronyban jártunk. Az épületben, melyet a szegediek kedvesen csak Öreg Hölgynek becéznek, a mesés panorámán kívül a szikvíz készítésével kapcsolatos kiállításban, festményekben, rajzokban, fotográfiákban is gyönyörködhettünk.

Április 11-e délutánjára kerékpáros túrát szerveztünk a 17 hektáros Füvészkertbe. Megcsodáltuk a kert nevezetességeit, a szecsuani ősfenyőt, a hegyi mamutfenyőt, a gyógynövényeket bemutató kolostorkertet. Besétáltunk az üvegházba is, ahol több száz egzotikus faj, köztük a hatalmas léggyökereket nevelő csavarpálma, óriási agavék, számos virágzó és termést érlelő kaktusz tartogatott érdekes látnivalókat. Miután körbekerültük a tavakat, bejártuk a sziklakertet, felkerestük a nemrégiben épült új hajós játszóteret is.

Fotó: Kossuth Lajos Iskola

Fotó: Kossuth Lajos Iskola

Kellemes délután volt, hiszen a kirándulóhelyet kerékpárral könnyen elértük, s élményszerűen ismerkedhettünk meg a hazai és távoli tájak sokszínű növényvilágával. A tavaszi szünet előtt,  húsvétra készülve délutánonként a csoportok szebbnél szebb tojásokat festettek, amit aztán az udvaron lévő fára Tamás bácsi segítségével felraktunk.

Csábi Ferencné, Napközis munkaközösség vezető

Szőregi Regélő, 2014. május

Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Iskola