Csípős reggelek, hűvös, őszi zord időjárás, ismét benépesülő iskola, csengőszó, tanévkezdés – hamisítatlan jelei az újabb évszakváltásnak, az ősz megérkeztének. Erről az évszakról mindenkinek más jut az eszébe. Van akinek kedves, van, akinek csupa borús képek úsznak lelki szemei elé. Nekünk, napköziseknek a sok-sok kirándulásnak, élménynek köszönhetően az ősz változatosan, kellemesen telik.

Még felsorolni is sok, ahol jártunk. A XIV. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon fényképezkedtünk az óriásbográcsnál, a Hungária Szálló patinás épülete előtt, a Dankó Pista, Erzsébet királyné szobornál, a Dóm téren, a Magyar Piétánál és a Hild kapunál.

Nagyon szép volt a Somogyi Könyvtár Zsolnay kiállítása, a szőregi fiókkönyvtárban a vakációs foglalkozásokon készült gyerekalkotások bemutatása és a krimihétvégén Agatha Christie műveiből nyílt könyvajánló.

Jól éreztük magunkat a Nagyothallók Szövetségének Napján, ahol kézjeleket tanultunk, a jelekkel játszhattunk. Mutogatás közben jókat mulattunk, sok ismerettel gazdagodtunk.

Az Európai Mobilitási hét kapcsán megrendezésre került Autómentes nap elnevezésű rendezvényen színpadi programokat, különleges kerékpárokat, járműveket láttunk és próbáltunk ki. Kis autókat horgásztunk, szerencsekereket pörgettünk, sok ajándékkal, lufival tértünk vissza a napközibe.

A II. Szegedi Sürgősségi Napon mentési és újraélesztési bemutatót láthattunk. Mi magunk is kipróbáltuk, mit kell vészhelyzetben tenni.

Gyönyörű épületekben jártunk: a régi és új zsinagógában, ahol még egy izraelita festő kiállítását is megnézhettük. A Dóm altemplomában a hanginstalláció kicsit félelmetes, de izgalmas volt.

A Kutatók Éjszakája programjából az Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszéket választottuk. Egy fotópályázatot néztünk meg, érdekes égi jelenségeket, különleges, szokatlan, ritka égi tüneményeket láthattunk. Ezt követően az egyetem épületének legtetejéről volt szerencsénk kémlelni a szegedi tájat, a belváros épületeit.

Kellemes, őszi napokat, a miénkhez hasonló, tartalmas időtöltést kívánunk!

Csábi Ferencné, napközis munkaközösség vezető