Az Éghajlatvédelmi Szövetség ismét meghirdette a „Mozdulj a klímáért!” programot. A szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola idén is csatlakozott az akcióhoz. 83 iskola között mi is ott voltunk, amiért büszkék vagyunk, hogy diákjainkkal együtt részt vehettünk a szimbolikus klímavédelmi utazáson 2017. október 9-13. között.

A virtuális klímatúra az ENSZ által rendezett klímakonferencián ér véget, melyet idén Bonnban rendeznek az év végén. Miután regisztráltunk, izgatottan vártuk a feladatokat. Az Öko munkacsoport megkapta az útmutatót, így meg tudtuk tervezni a kampányhetet.

Minden környezetkímélő utazás egy zöld mérföldet jelentett. Öt nap alatt 4160 zöld mérföldet gyűjtöttünk össze 416 diákkal. Az alsósok színes mandalát készítettek, a plakátot az elsősök és a harmadikosok készítették. A felsősök termésekből alkottak képet, ami a Földet – Napot mutatta be, valamint megoldották a kvízeket. Technika órán elkészültek a látványos, finom szendvicsek, ökos finomságok. Jövőriportot írtak egy száz éves fával az Amazonas rengetegéből.

Közösségi akciónk egy élő mandala, aminek „zöld” üzenete a Földre utal: „Együtt a Földért!” Mindannyian részt vettünk, együtt mozdultunk a klímáért és hittük, hogy eredményes volt a munkánk, hiszen a gyerekek örömmel teljesítették a feladatokat. Reméljük, sikerült felébreszteni a vágyukat, hogy vigyázzanak környezetükre!

A beszámolót készítette: Sandrik Ágnes

Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

szoreg.hu képtár