Magyarországon 73 iskola 13.791 diákja összesen 101.517 zöld mérföldet gyűjtött a „Mozdulj a klímáért!” 2015. október 5-9. között megrendezett kampányhetén, és ezzel szimbolikusan négyszer kerülte meg Földünket. A magyar diákok zöld lépései is bekerültek az Európai Klímaszövetség csomagjába, amelyben a kontinens 13 országának 200.000 fiatalja több mint 2 millió zöld mérföldet gyűjtött 2015-ben. A zöld mérföldeket és a kapcsolódó klíma-üzeneteket az Éghajlatvédelmi Szövetség képviselői 2015. december 3-án ünnepélyes keretek közt nyújtották át a Párizsban szervezett Klímacsúcs képviselőinek.

Emellett a magyar fiatalok egyéni, kiscsoportos és közösségi munkákat készítettek az akcióhéten. A díjnyertes munkák megtekinthetők a következő honlapon: http://www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu

Itt gratulálunk Gábor Csenge 8.a osztályos tanulónknak, akinek képregénye II. helyezést ért el! A Kossuth Lajos Általános Iskola is benevezett a „Mozdulj a klímáért! 2015-ben” programba.

A zöld mérföldek gyűjtésével és a kapcsolódó feladatokkal a diákok és családjaik játékos formában ismerkedtek a klímavédelemmel, a mobilitással és a fenntarthatósággal, ezzel pedig aktívan hozzájárultak az éghajlatvédelemhez.

Az éghajlatvédelmi kampányhéten részvevő diákok és családja: Gábor Csenge 8.a, Kálmán Péter Imre 6.b, Nikoloutsopoulou Anna Stefánia 7.b

Sandrik Ágnes
Szőregi Regélő, 2016. január