Ez volt az első esztendő, amikor megújult iskolánkat próbáltuk belakni, kialakítani az új szokásokat. 2010. február 11-én egy emlékezetes Gála estén, köszönetünket fejeztük ki mindazoknak, akik a nagyszabású projekt tervezésében, kivitelezésében és megvalósításában segítettek minket.

Sok különleges eseménynek adott helyet aulánk ebben az évben: volt Fizibusz fizikai kísérletek gyerekszemmel, Kistérségi Diákparlament, melyet iskolánk szervezett és ahová a megye összes iskolájának diákképviselői látogattak el és választották meg a diákküldötteket.

Kollégák nagyon színvonalas versenyeket rendeztek, volt fizika, közlekedési, kerékpáros, környezetvédelmi, aszfaltrajz és Kistérség csillaga születik énekverseny.
Napköziseink tovább folytatták a már évek óta kialakított hagyományt, hogy minden hónapban a népi-, történelmi hagyományokat élénkítik fel: volt kiszebáb égetés, farsang, majálisozás, bodzaszörp készítés, szüret, libanap, töknap, betlehemezés, a teljesség felsorolása nélkül.

Nyár elején a Rózsaünnepen ismét felvonultunk a gyerekekkel és kollégáinkkal, színesítve a forgatagot. Sok szülő segített a rózsás esernyők feldíszítésében.
A sok-sok tanulmányi siker, melyet tanítványaink értek el, felkészítő tanáraink munkáját is dicsérik, együtt öregbítették tovább a „jó-kossuth-os” hírnevet.
Nyolcadikosaink közül gimnáziumba 30 fő, szakközépiskolába 35 fő, szakmunkásképzőbe 11 fő nyert felvételt.

Szeptemberben a tanévet 42 kis elsőssel kezdtük.

Tovább folytattuk az immár három éve megkezdett magas színvonalú sportszakmai munkát a KÉSZ Labdarúgó Akadémiával, a Martin György Művészeti Alapfokú Intézménnyel a néptánc oktatást illetve a Forma Tánc Művészeti Iskolával a társastánctanulást.

A Női vízilabda egyesülettel, H2O, továbbra is tartjuk az együttműködési kapcsolatot, jelenleg a 4. évfolyam úszásoktatásában segítenek.

Ősszel tovább színesedett oktatási palettánk és szerb nyelv oktatását vezettük be, 5 csoportban, 82 tanulóval. Nagyon szépen haladnak, fejlődnek e nyelv és kultúra elsajátításában.

Iskolánk az idei pályázaton – („A MI ISKOLÁNK, A MI ÓVODÁNK”) – nyert pénzzel, már teljes egészében megszépült. Természetesen, mint minden családi háznál itt is van még mit alakítani, változtatni, szépíteni. Ezek várnak ránk a következő években.

Az idei évben elnyerte intézményünk az „Egészségtudatos” illetve az „ÖKOISKOLA” címet. Ennek a szellemében nagyon sok vetélkedőt, ismeretterjesztő előadásokat és különféle gyűjtéseket szerveztünk.

Nagyon jó kapcsolatot ápolunk az iskola alapítványának Kuratóriumával. A Kuratórium nagymértékben segített, hogy a két számítógépes termünk lett felszerelve. 2010 őszén 8 darab új gép vásárlására kaptunk anyagi támogatást, majd 2010. december 20-án adták át a gyermekeknek a támogatóktól kapott ideiglenes használatukra a gépeket, amik igaz nem újak, de végre minden gyermek önállóan, külön gép előtt tanulhat.

S a sort tovább lehetne folytatni, az apró részletekig. Egyet-egyet ragadtam ki az évből, a legjellemzőbbeket. Köszönet a sikerekért, az együttműködésért, tanítványainknak, szüleiknek, az iskola dolgozóinak!

Kívánok valamennyiüknek magam és az iskola tanulói és dolgozói nevében sikeres új esztendőt!

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna