A XXX. ZRÍNYI ILONA MATEMATIKAVERSENY megyei fordulóját 2019. február 15-én rendezték meg. A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. Iskolánk tanulói a szegedi Béke Utcai Általános Iskolában oldották meg a feladatsort. A feladatok a tanulók logikus gondolkodására épültek. A versenyen a feladatok megoldására, mely 25 feladatból állt, a 2. osztályos tanulóknak 60 perc állt rendelkezésére.

A megyei verseny eredményhirdetésére évfolyamonként a legjobb 15 tanulót hívták meg, melynek Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agóra adott helyszínt március 14- én. A megoldásokat évfolyamonként és kategóriánként értékelték.

Iskolánk 2. évfolyamos tanulói, akik meghívást kaptak az eredményhirdetésre, 197 résztvevőből az alábbi eredményeket érték el:

  • 9. Forgó Richárd 2.a Felkészítő pedagógus: Tarjánné Kádár Piroska
  • 10. Puskás Dániel 2.b Felkészítő pedagógus: Szabó Pálma
  • 11. Mihály Attila 2.a Felkészítő pedagógus: Tarjánné Kádár Piroska

A Zrínyi Ilona Matematikaversenyen Lipinszki Balázs 3.a osztályos tanuló, a 310 megyei induló között a 13. helyen végzett, és meghívást kapott az ünnepélyes szegedi díjátadóra.

Lipinszki Balázs 3.a osztályos tanuló a Móra Kiadó által rendezett országos LÜK-bajnokság mórahalmi kistérségi fordulóján, hibátlan feladatlapokkal a 2. helyen végzett, így továbbjutott a megyei fordulóra. Felkészítő pedagógus: Baranyiné Mészáros Edit.

2019.03.20-án du. 2 órakor ismét vidám zsivaly töltötte meg a szőregi iskola 104-es tantermét. Az immár hagyományosnak mondható. Természetismereti vetélkedő témája az idén a víz volt. 5 jókedvű csapat változatos feladatokat oldott meg: papírhajót hajtogattak bekötött szemmel, oldatok PH értékét határozták meg, videókat néztek, hogy csak néhányat említsek. Nagy örömünkre a győztes csapat a szőregi Cápák csapata lett, melynek tagjai: Kirizs Kincső 8.a, Eke Lilla 7.b, Braun Norbert 7.b és Majernik Lili 6.a osztályos tanulóink. Második lett a Tengernyi IQ a Szegedi Gregor József Általános Iskola csapata, harmadik a szintén a Szegedi Gregor József Általános Iskola Természeti katasztrófák csapata, negyedik a Csöves tengeri kukoricák (Szőregi Iskola), ötödik pedig a Deszki géniuszok (Zoltánfy István Általános Iskola). Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak!