Egy forró szombat délelőtt bezárult az iskola kapuja. Ismét búcsút vettünk egy tanévtől és 53 ballagó diákunktól és Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna Igazgató néninktől.

Az iskola épülete felöltötte gyönyörűséges virágba borult ruháját. Jó volt látni és részese lenni a megható pillanatoknak, egy- egy mosolynak vagy könnycseppnek. Egész évben ezeket a perceket várták a gyerekek, de ott és akkor éreztük, hogy valami véglegesen befejeződik.

Megszólalt az utolsó csengő, felcsendültek az ismert búcsúzó énekek és elindult a 8. a és 8. b osztály és előttük Zsuzsa néni.

Mindenki érezte, hogy ez egy különleges nap, soha vissza nem hozható különleges pillanatokkal.

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató asszony kedves szavakkal méltatta mind a sikereket elért, mind az iskola életében lelkesen szereplő diákokat, akik valamilyen formában öregbítik iskolánk hírnevét. Büszkék vagyunk rátok mondta, az 53 fő ballagó közül 52-en érettségit adó iskolában folytatják tanulmányaikat, bizonyítva, hogy egy ’vidéki’ iskolából indulva is sikeresek lehetünk. Ehhez kell a kossuthos életérzés, a kossuthos közösség, kossuthos pedagógusok-, iskola dolgozók, szülők, partnereink. Köszönet érte mindenkinek.

Sor került a számozott Kossuth-emlékérmek és Elismerő díszoklevelek átadására, akik 8 éven keresztül kiváló tanulmányi eredményükkel, példamutató magatartásukkal a „kossuthos közösség” hírét „öregbítették”: diákjaink közül Andrucsák Krisztián József, Guth Noémi, Szentesi-Tóth Lili Evelin és Taskó Natália Bianka érdemelte ki. Kossuthos emlékéremben részesültek szüleink közül, kik 8 éven át kimagasló segítő munkájukkal támogatták iskolánkat, közösségünket: Andrucsák Judit, Kószóné Simon Krisztina, Molnár Gabriella, Szabóné Tokai Anett. A pedagógusok közül Hegedűs György részesült számozott „Kossuthos emlékéremben”, kiemelkedő nevelő-oktató munkájáért és a közösség fejlődéséhez nyújtott támogatásáért elismerésképpen. Ezúton is szeretettel gratulálok az elért szép eredményekhez, további sok sikert kívánok!

A kossuthos közösségért, a közösségi munkáért Dr. Ujhelyi István, Európarlamenti képviselő úr által alapított Pro Bono Publico díjat Andrucsák Krisztián József vehette át az alapítótól.
Elismerő okleveleket kaptak továbbá azok a 8. évfolyamos tanulók is, akik sokat tettek közösségünk építésért, jó híréért: Áchim Flóra, Bogár Tímea Kinga, Buknicz Boglárka, Busa Liza Viktória, Héjja Daniella, Horváth Marcell, Kasza András Dániel, Kószó Dorina Krisztina, Majernik Lili, Mari Rebeka Viktória, Patakfalvi Johanna, Putnik Gorán, Rónyai Réka Diána, Szabó Máté Botond, Szakál Zsombor, Ujhelyi Enikő.

Búcsúzom tőletek:

„Nem az számít, ki mit gondol rólad, Az számít, ki szeret Téged. / Nem az fontos, aki arcával mosolyog rád, az a fontos, aki lelkével teszi. / Nem az számít, aki mindent tud rólad, az számít, aki szívedet ismeri. / Nem az a fontos, aki szemével néz téged, csak az, aki a szívével lát. / Ne törődj azzal, aki csak kapni akar tőled, azzal foglalkozz, aki adni is akar. / Nem az a fontos, aki a hiányt nézi benned, csak az aki kincseidet látja. / Ne azzal foglalkozz, aki saját képére akar formálni, csak azzal aki a sajátodra.” (Csitáry-Hock Tamás)

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, igazgató
Szőregi Regélő, 2021. július

Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola