Október 6-án Családi Napot szerveztünk az 1.b osztály tanulói és szülei részére. Ezen a délutánon a szőregi Vadásztanya Erdei Iskolába mentünk, ahol a gyerekek csúszdázhattak, trambulinozhattak, nyíllal lőhettek és vidáman játszhattak egymással. A környezet, a jó idő és a friss levegő is segített abban, hogy jól érezzük magunkat.

Míg a gyerekek játszottak, mi pedagógusok a szülőkkel is kötetlenül tudtunk beszélgetni az eltelt egy hónapról, hogyan sikerült a gyerekeknek az óvodából az iskolába való beilleszkedés. A szülők is partnerek voltak a játékban. Kialakítottunk egy ismerkedős kört, ahol mindenki bemutatkozhatott, elmondhatta gondolatait, jövőbeli terveit. Ezzel a kis beszélgetéssel is jobban megismerhettük egymást.

Hamar elröppent ez a néhány vidám óra és sajnos el kellett egymástól búcsúzzunk. A kipirult kis arcokon látszott, hogy minden gyerek nagyon jól érezte magát.

Október 12-én az 1.b osztállyal a szegedi Kövér Béla Bábszínházba látogattunk el. Valengyin Katajev „Hétszínvirág” c. meséjét néztük meg. A gyerekek nagy izgalommal várták az előadást. Az olvasás órán megbeszéltük, hogy miről szól a mese, hogyan kell viselkedni a színházban. Ebéd után indultunk Szegedre. Voltak olyan gyerekek, akik már jártak a bábszínházban, de voltak olyanok is, akik most jártak itt először, így nagy érdeklődéssel léptek be a bábszínház ajtaján. Csendben elfoglaltuk a helyünket a nézőtéren és már kezdődött is az előadás. A gyerekeket magával ragadta a történet, ahogyan Annuska a csodatévő Hétszínvirág segítségével
varázsolt. Megtapasztalhatták, hogy a gyermeki képzelet számára nincs lehetetlen. Az előadás végén a gyerekek nagy tapssal jutalmazták az előadást. Hazafelé menet minden gyerek azt kérdezte: ugye jövünk máskor is? Természetesen terveink között szerepel még színházlátogatás.

A legközelebbi programunk a Szegedi Nemzeti Színházban lesz, ahol a „János vitéz” c. előadást nézzük meg.

Szabó Pálma, osztályfőnök

szoreg.hu képtár