Júniusban, mielőtt kicsengetnek és kezdődik a nyári szünet, ismét közlekedési napot szerveztünk tanulóinknak. Statisztikai adatok alapján mondhatjuk, hogy az iskola befejezése után ugrásszerűen megnövekszik a gyerekbalesetek száma. Ezzel a nappal is azt szolgáltuk, hogy figyeljenek tanulóink arra, hogyan közlekednek. Ezen rendezvényünkön átvizsgálták tanulóink kerékpárjait, hogy megfelelnek-e a biztonságos közlekedésnek. A jól felszerelt kerékpárok tulajdonosai matricát ragaszthattak fel. A bűnügyis standon sok érdekesség várta őket, ujjlenyomat készítésben volt részük, technikai eszközök kipróbálására volt lehetőség, valamint alaposan megismerkedhettek a rendőrautóval belülről is. Ezek után kerékpáros ügyességi versenyen, KRESZ teszt kitöltésén és elsősegélynyújtó feladatlap megírásán vettek részt tanulóink. A legjobbakat Virágné Nagy Angelika rendőrszázados, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője értékes tárgyjutalomban részesítette.

Itt szeretnék köszönetet mondani Mucsiné Szabolcski Ágnes rendőrszázadosnak a Közlekedésrendészeti Osztályról, aki segített megszervezni és lebonyolítani ezt a jól sikerült napot, valamint ők szponzorálták az eredményhirdetésen kiosztott ajándékokat.

Kiss Mónika rendőr tőtörzsőrmester, közösségi rendőr, Budai Zoltán rendőrzászlós és Nyerges Gábor rendőr főtörzsőrmester, az Újszegedi Rendőrőrsről, Balogh Zsolt, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola hallgatója, Bánfi Norman és Fekete Ádám a Bűnügyi Osztályról, és az Újszegedi Polgárőr Egyesület tagjai: Balogh Zoltán és Varga Csaba. Köszönjük, hogy hozzájárultak a rendezvény sikerességéhez!

Kerekes Pálné, reál munkaközösség vezető
Szőregi regélő, 2015. július