Nagyon fontosnak tartjuk, hogy amikor újra jön a jó idő és a gyerekek előveszik a kerékpárt, előtte beszéljünk azok műszaki állapotáról, valamint a közlekedési szabályokról, hogy biztonságosan közlekedhessenek. A programok színvonalas lebonyolításához segítséget kaptunk a rendőrségtől.

Első nap Mucsiné Szabolcsi Ágnes rendőr százados asszony, és Virágné Nagy Angelika rendőr százados osztályvezető asszony tartott érdekes előadást a szabályos kerékpáros közlekedésről, a kerékpár előírásnak megfelelő felszereléséről, valamint a bűnmegelőzésről. A nap végén a gyerekek kerékpárjait is átnézték, hogy megfelel-e a biztonságos közlekedés feltételeinek.

Második nap a felső tagozatos tanulók bicikli versenyen vettek részt Szőreg és Deszk között. Az utat a rendőrök biztosították. A gyerekeknek nagyon tetszett, hogy motoros rendőr vezette fel őket a verseny helyszínére. A biztonságos versenyzés feltételét az iskola rendőre, Prislinger Árpád szervezte meg, köszönet érte és köszönet a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya tagjainak is, kik segítették programunk biztonságát.

A harmadik napon az iskolában különböző programokon vettek részt a gyerekek. Volt közlekedési témájú filmvetítés, közlekedés témájú rajzok készítése, majd KRESZ teszten és kerékpáros ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat.

Kiemelkedő jelentőségűnek tartjuk, hogy tanulóink a kerékpáros idény kezdetekor ismételjék át a közlekedési szabályokat, játékosan kerékpározzanak a biztonságos közlekedésnek megfelelő biciklivel. Erről nem lehet eleget beszélni. Tanulóink visszajelzéseiből az derült ki, hogy ezeken a programokon nagy örömmel vettek részt a gyerekek.

Ennek a programnak június 10-én folytatása lesz, ahol újra ellenőrizzük a kerékpárokat, majd verseny zárja a programot. Erre a rendezvényre a felnőtt lakosságot is szeretnénk bevonni.

Kerekes Pálné
projekt napot szervező tanár

Szőregi Regélő, 2014. április