A Szegedi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága a kerékpárosok által okozott személyi sérüléses balesetek számának csökkentése-, valamint a gyermekbalesetek megelőzése érdekében Kerékpáros Projeknapot rendezett az iskolában.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy amikor a jó idő miatt tanulóink előveszik a kerékpárjukat, ismételjék át a rájuk vonatkozó szabályokat, illetve kerékpárjuk a biztonságos közlekedés feltételeinek megfeleljen. Az alsó- és felső tagozatos tanulók életkoruknak megfelelő előadások keretében kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokról hallhattak interaktív előadásokat, valamint a kerékpár kötelező tartozékairól és a rendőri karjelzésekről is tájékoztatást kaptak. KRESZ tesztek segítségével mérték le tudásukat az előadás után, majd a kicsik kerékpáros ügyességi pályán próbálhatták ki, hogy mennyire tudnak biciklizni.

A baleset megelőzési programok mellett az iskola rendőre és a Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai is hasznos információkkal látták el a diákokat a DADA program és a Prevenciós Médiatár filmjeinek segítségével.

Köszönöm Virágné Nagy Angelika r. őrnagy közlekedésrendészeti osztályvezetőnek, Mucsiné Szabolcski Ágnes r. századosnak. Az iskola rendőre program koordinátorának, Herbacsek Gáborné r. törzszászlósnak és Bánfi Normannak, a Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztály munkatársának, Budai Zoltán r. zászlósnak és Nyerges Gábor r. főtörzsőrmesternek, az Újszegedi Rendőrőrs munkatársainak, valamint Kiss Mónika r. főtörzsőrmesternek a Közrendvédelmi Osztályról, hogy segítették a projektnap eredményes lebonyolítását.

Szőregi Regélő, 2015. június

szoreg.hu képtár