Iskolánkban évek óta folyik néptánc oktatás, Jazimiczky Éva, a Szeged Táncegyüttes oktatójának vezetésével. Tanítványaink már számos rendezvényen (Szőregi Majális, Tavaszváró Néptáncgála a Szegedi Nemzeti Színházban, Rózsaünnep) bizonyították tánctudásukat. Ezen a nyáron ismét nagy kihívás előtt álltak. Az idei évadban a Szegedi Szabadtéri Játékok két darabjában is színpadra léptek.

A Zsuráfszky Zoltán rendezte Hullámzó világ című táncjátékban  21 kossuthos diák (3.a, 4.b, 5.a) táncolt a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeivel.

Július végén Verdi csodálatos művének, az Aida című operaelőadásnak voltak gyermektáncosai. A 2.a, 3.a és 5.a osztályosok közül 10 tanuló, egy teljes hónapnyi próbálás után a grandiózus látványvilágú darab fontos szereplőivé, és a nemzetközi hírű énekesek egyenrangú partnereivé váltak.

Az első döbbenet után, amit a hatalmas nézőtér és a színpad látványa okozott, lelkesen és kitartóan próbáltak a napsütésben, este a szúnyogokkal, néha az égiekkel hadakozva. Komoly feladat, de egy életre szóló élményt jelent a csillagos égbolt alatt, több ezer ember előtt fellépni, és mi a szüleikkel együtt nagyon büszkék vagyunk rájuk.