„Inkább gyújtsunk gyertyát, mint hogy féljünk a sötétségtől!”
(Konfuciusz)

A kínai nyelvvel több ezer délalföldi ember ismerkedhetett az elmúlt öt évben a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete révén. 5 éves az SZTE Konfuciusz Intézet, 5 éve van a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában kínai nyelvoktatás.

4 éven keresztül szakköri keretekben tanulhatták érdeklődő tanítványaink a kínai nyelvet és kultúrát. Az idei tanévtől 36 fő tanuló, szeptembertől kezdődően órarendi órákban, 1. és 5. osztályban tanulnak kínaiul.

Köszönjük ezt a lehetőséget, dr. Ujhelyi Istvánnak, aki a kezdetektől mellénk állt és támogatta bevezetésre e nyelvtanulást. Ezzel is színesebb iskolánk oktatási kultúrája, palettája. Kínai nyelvtanárok népszerűsítik az órákon a nyelvet és a kínai kultúrát.

Az ünnepre a Kisszínházban került sor, ahol a kezdetektől, illetve később bekapcsolódó iskoláknak emléklappal köszönték meg az együttműködést. 22 partner iskola közül mi az elsők között voltunk.

Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

Külön emlékéremmel köszönték meg iskolánk igazgató asszonyának, Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsannának, hogy a városban elsőként vezette be a szőregi iskolában, az alsó tagozatban órarendi keretek között a kínai nyelv tanulását. 15 fő kisdiákkal kezdődött el az ismerkedés, heti
2 órában.Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola