Iskolánk 2010-ben rendezte meg először A Kistérség Csillaga névre hallgató, az idei évtől pedig a Kiscsillag névre hallgató énekversenyt, mely azóta már hagyománnyá vált iskolánkban, és minden évben megrendezésre kerül. Kezdetben csak a kistérség iskolái, Tiszasziget, Sándorfalva, Deszk, Szeged és Szőreg diákjai mérték össze tudásukat. Mára már a verseny állandó tagjai lettek a Zoltánfy Általános Iskola, a Weöres Sándor Általános Iskola a Kossuth Lajos Általános Iskola és a tavalyi évtől a domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola diákjai, akik az idén alsós és felsős kategóriában közel harmincan vettek részt a versenyen.

Az énekversenyen maguk által  választott népszerű zenei előadók dalait mutathatják be a versenyzők, ezzel bizonyítva tehetségüket, rátermettségüket és előadói képességeiket. A verseny évről évre egyre több énekelni szerető fiatalt vonz, a versenyzőket zenészekből, énekesekből álló független szakmai zsűri lelkes, harmonikus munkával értékeli, és segítő, biztató kritikával, instrukciókkal látja el.

Iskolánk versenyzői ebben az évben sem könnyítették meg a zsűri dolgát. Alsós kategóriában és felsős kategóriában is születtek osztott helyezések. Iskolánk tanulói közül a 3-4. osztályos korcsoportban elshelyezett lett Homoki Anna 3.b osztályos tanuló Szandi: Nyugi doki c. dalával, osztott harmadik helyezést értek el Varga Kíra 3.a, Halász Judit: Napsugár és Hidvégi Luca 3.a, Koncz Zsuzsa: Valahol egy lány c. dalával.

5-6. osztályos korcsoportban osztott első helyezést értek el: Lévai Vanessza 6.a Lady Gaga: The Edge of Glory, Tari Stefánia 6.a Adele: Skyfall és Olajos Boglárka 5.a Dzsungel könyve: Szavakat keresek c. dalokkal. Második helyezett lett Mucsi Mária 6.a osztályos tanulónk, aki a Pocahontas: Ezer színnel száll a szél c. dalát énekelte.

Köszönet a zsűritagoknak, a felkészítő tanároknak és természetesen az aranytorkú énekeseknek.

További kitartó munkát és sok sikert kívánunk.

Csasznyné Halász Ágnes Judit