A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete és a szőregi Tömörkény István Művelődési Ház együttes összefogása révén jött létre a művelődési ház könyvtárában egy kínai könyvekből álló sarok, mely a kínai nyelven tanuló  diákok nyelvtanulásának segítésére, szókincsük bővítésére, a kínai kultúra  megismerésére szolgál, illetve mindazoknak a Szőregieknek, akik érdeklődnek e  kultúra iránt.

Az ünnepélyes átadásra szeptember 20-án került sor.

Mohr Richárd az SZTE Konfuciusz Intézetének igazgatója és a kínai igazgató úr is  köszönetet mondott köszöntőjében a könyvtárnak. Kiemelték a szőregi iskola és Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató asszony komoly szervező és  támogató munkáját, amiért a tanév végén „Lendület díjat” kapott Ő és az iskola.

A műsor egyik fellépője a Kossuth Lajos Általános Iskola 2.b osztályának kínai  nyelvet tanuló csoportja volt. A csoport nagy örömmel vállalta a felkérést, akik a  ’Kisnyuszik és a farkas’ című mesés történetet adták elő, mind a vendégek, mind  a szülők, mind a pedagógusok megelégedettségére.

A gyerekek a műsor végén, büszkén fogadták az őket megillető tapsot, majd  megnézték a számukra legérdekesebb kínai könyveket. Hálásak lehetnek  mindenkinek, aki hozzájárult, hogy ez a remek könyvsarok létrejöhessen!

Szabó Pálma, 2.b osztályfőnök

szoreg.hu képtár