Június 10-én iskolánk tanulói újabb hat helyszínen ismerkedhettek meg a biztonságos közlekedés szabályaival, a bűnmegelőzéssel és az elfogadással.

A felsős diákok osztályonként indultak az állomásokra, melyek az iskola területén voltak.

1. állomás: a kerékpáros ügyességi akadályverseny volt. A gyerekeknek különböző nehézségi szintű akadályokon keresztül időre kellett, hogy teljesítsék a pályát.

2. állomás: a rendőrségi járművek bemutatásáról és megismeréséről szólt. Kipróbálhatták a  járőr kocsit, bilincset, szirénát, felülhettek a rendőrségi motorra is. A fiúkat nagyon érdekelték ezen technikai dolgok.

3. állomás: a kerékpárok felszereltségének ellenőrzése volt cél, és azok pontozása. A szabályosan felszerelt kerékpárra matricát ragasztottak.

4. állomás: ezen a helyszínen kézlenyomatot készíthettek a gyerekek saját tenyerükről, megismerkedhettek a helyszínelők egyes munkafolyamataival. Itt volt arra is lehetőség, hogy a tanulók beöltözhettek védőfelszerelésbe, és láthatták milyen erős és kitartó munkát végeznek a rendőrök egy-egy bevetésen.

5. állomás: helyszín az aula volt, ahol az elfogadással és segítségnyújtással találkozhattak testközelből. A vakok és gyengén látók standjánál különböző szemüvegek segítségével érezhették át a tanulók embertársaik mindennapos problémáit. Illetve szembekötéssel kellett hang és bot segítségével végig járniuk egy rövid pályát.

6. állomás: online teszt elvégzésével ellenőrizhették tudásukat a KRESZ szabályairól.

Összegezve, remek napot töltöttek el a tanulóink, tudásukat gyarapíthatták, mélyíthették. Köszönetünket fejezzük ki ezen újság hasábjain keresztül Szeged Város Rendőrkapitányságának, dr. Zélity László kapitányságvezető úrnak, Mucsiné Szabolcski Ágnes és Virágné Nagy Angelika rendőr százados asszonyoknak, Prislinger Árpád rendőr főtörzsőrmester úrnak fáradhatatlan, egész évi támogató munkájukat.

Szőregi Regélő, 2014. július