Rendhagyó, igazi kikapcsolódást, felüdülést nyújtó napra invitáltuk gyermekeinket ezen az október közepi szombat délelőttön.

Már kora reggel mézillat lengte be az aulát a Kis-Kuti Méhészet jóvoltából. Az igazán izgalmas foglalkozás során megismerhettük a méhek csodálatos, szorgalmas életét, kóstolhattunk az édes, napsugarat őrző nedűkből, megvizsgáltuk a méhészek öltözetét, igazi méhviaszt foghattunk a kezünkben.

Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

A közös élményt csoportos foglalkozások követték nyolc tanteremben. Komlósi Boglárka nemezelő segítségével kis szappanos labdákat gyúrtunk, Péntek Gyuri bácsi a fotózás rejtelmeibe avatott be bennünket, Jazimiczky Éva néptánc-pedagógus a gyönyörű, magyar népzenével varázsolta el a hozzá betérőket. Két tanteremben agyagozás, egyben hangszeres foglalkozás folyt. Bebarangoltuk az Óperenciás tengeren túli tájakat a meseteremben, sőt, a tápai gyékényesek természet közeli életét, Rátkai papucsosunk gyönyörű mesterségét is láthattuk interaktív bemutató keretében.

Az alsósok alkotó tevékenységgel, kézműveskedéssel zárták a programokat. Elkészítettük a nap színes, tulipánt ábrázoló kitűzőjét, amit a nap tárgyi emlékeként vihettek haza a sok-sok élmény mellett.

Erdélyi Mariann

Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola