Iskolánk ebben az évben is megrendezte  Isiváró rendezvénysorozatát, ahol az iskolánk iránt érdeklődő szülők és gyerekek betekinthettek az intézmény életébe. „Télapó-váltó” címmel játékos sorversenyt rendeztünk a két helyi óvodának. Itt a frissítő torna után ügyességi váltón mutatták meg tudásukat a kicsik. A csapatokat a negyedikesek által készített kis ajándék éremmel jelöltük ki. Zárásként természetesen megérkezett a télapó is, aki apró meglepetést adott a lelkes versenyzőknek.

Januárban kézműves délután keretében ismerkedhettek a leendő elsősök a tanító nénikkel.  Amíg a gyerekekkel megismertettük az iskolát, Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgatónőtől a szülők is tájékoztatást kaptak az iskolánk által nyújtott lehetőségekről. A játékos órán vers- és daltanulás után elkészültek a hóemberes képek, amit mindenki hazavihetett. Uzsonna után  folytatódott a munka, ki lehetett próbálni az interaktív táblát is.

Februárban „Bemutatkozik az iskola” címmel vártuk az érdeklődőket. Ezen az estén a negyedikesek sakk-indulója után bemutattuk mindazt a tudást, amit pluszban szerezhetnek iskolánk tanulói. Tánc blokkunkban negyedik évfolyamos tanulók társas és modern táncot mutattak be. A nyelvi kínálatunkból a másodikosok német, a harmadikosok angol és szerb, a felsősök kínai dalokkal és versekkel szórakoztatták az érdeklődőket. A zenei részben zongora, furulya és gitár darabokat hallhattak a nézők. Zárásként a néptáncosok mozgatták meg a bátrabb kicsiket és a felnőtteket.

Sokan érdeklődtek ezen a napon is iskolánk iránt. Voltak régi tanítványok is, akik jó érzéssel ültek be a kiállított régi iskolapadokba, ami annak a helyi művelődési házban berendezett kiállításnak egy része, aminek megtekintésére felhívtuk a figyelmet.

Reméljük, a látottak alapján sokan választják majd iskolánkat!

Tarjánné Kádár Piroska