2012. december 19-én, a szőregi iskolában az idén is megrendezésre került a karácsonyi koncert. Míg a tavalyi évben az iskola alsó tagozatos és felső tagozatos gyerekeiből álló egyesített énekkara adta a könnyűzenei jellegű koncertet, idén több különböző zenei műfajból álló dallam csendült fel az iskola aulájában.

Iskolánk igazgatója Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna köszöntötte a meghívott vendégeket – nyugdíjasokat, szülőket és a gyerekeket. Az estet konferálta Solymosi Lajosné.

Ezután kis hangszereseink kezdték a műsort: Nagy Péter 4.a osztályos, valamint Bojboi Rebeka 3.b osztályos tanuló hegedűjátékát hallgathattuk, majd Fodor Dalma (4.b) fuvolán játszott egy szép klasszikus művet. Gubik Lili (6.a) pedig a mindig magas színvonalú éneklésén túl, zongorajátékával ajándékozta meg közönségünket.

Ebben az évben másodszor szerepelnek iskolánk gitárosai kis zenekarként – most 8-an játszottak két karácsonyi dalt. Nikoloutsopoulou Anna egy szép karácsonyi magyar népdalt énekelt. Az alsó tagozatos énekkar műsorában Weöres Sándor megzenésített verse – Bóbita címmel, Dvoržak: Égi szent béke jöjj című klasszikus kórusműve, és Dolly Roll: Karácsonyi képeslap című dala szólalt meg bájos  gyerekszólistákkal.

Bartucz Kíra, Csaszny Virág, Hidvégi Luca, Kéri Dalma, Kollár Martin, Kőrösi Dániel, Nagy Péter, Paksi Botond, Sinkó Kristóf, Sólyom Zoé, Szőke Petra, Tápai Miklós, Tóth Vivien, Varga Kíra – énekelték a szólókat. Mindannyiuk felkészítője Szabó Mónika az alsós énekkar vezetője.

Az iskola hittanra járó gyerekei is bemutatkoztak egy kedves dallal (Betlehemi királyok) új hitoktatójuk, Girizd Loránd gitárkíséretével.

A felső tagozatos énekkar idén is gyönyörű dalokkal, színvonalas előadással tette még bensőségesebbé ezt az estét. Hallhattuk tőlük a Kormorán együttes: Ki szívét osztja szét című dalát, Celin Dion: So this is Christmas feldolgozását, felcsendült a Nox együttes Szent ünnep című dala, valamint a Rudolf című dal – a szólót énekeltek: Csaszny Eszter, Gubik Lili, Horváth Annabella, Lévai Vanessza, Mucsi Erzsébet és Olajos Boglárka, felkészítőjük Csasznyné Halász Ágnes volt.

A koncert záró dala előtt a színpad díszeként álló templomi gyertyát Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgatónőnk gyújtotta meg a közelgő Karácsonyt felidézve.

A koncert közös munka eredménye, a műsor összeállításán kívül sokan segítettek még: a díszlet Gollné Kis Márta és Erdélyi Mariann keze munkáját dicséri. Tarjánné Kádár Piroska a vendégek  ajándékozásában, Kerekes Pálné pedig a nézőtér kialakításában nyújtott segítséget, a videofelvételt Márkus János, az iskolai fotókat Enginé Fráter Mónika készítette, Baloghné Laczi Mónika, Szopka Andrásné pedig az előkészületekben segédkezett.

Mindenki munkáját ezúton is köszönik a szervezők.

Szabó Mónika szervező tanító