A hagyományokhoz híven, idén is megrendezésre került az idegen nyelvi hét. A gyerekek angol, szerb és német nyelvi feladatokban mérhették össze tudásukat.

Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

Hétfőn az első nap londoni élménybeszámolóval kezdődött, ahol a gyerekek sok tanár nénivel és szülővel elevenítették fel az élményeket finom torta és rágcsálnivalók kíséretében.

Az 5-6. osztályosok fordító versenyen szorgoskodtak. Ezen a versenyen: I. helyet Eke Lilla (6.b), II. helyet Maillard Camille (6.b) és III. helyet Bojboi Tommy (5.b) ért el.

Kedden Projekt Nap volt angol nyelven, az angol királynő és London témában. Sok csapat mutatott be képes előadást a témában a 7-8. évfolyamon. Ezen a versenyen: I. helyet Varga Vivien, Komlódi Lili, Almási Péter és Vincze Diána csapata, II. helyet Szekercés István, Kovács Korina, Kisbodri Zsófi és Nagy Tamara csapata, osztott II. helyet Szabó-Garbai Laura, Botás Szabina, Pál Boróka, és Szegedi Nikolett ért el.

Ugyancsak kedden a németesek 19 ügyes 3. osztályos diákja versengett játékos vetélkedőkön Sövényházy Anna nénivel. Plakátokat készítettek, activity játékot játszottak, csoportos feladatokat oldottak meg. Munkájukat Anna néni finom csokival jutalmazta.

A szerb versenyek Gyukin Dájáná néni felügyelete alatt zajlottak. A „Szeretem a szavakat” versenyben Simon Sára Maya (6.b), Kőmíves Kende (4.b), és Dózsa Máté (2.a) tanuló bizonyult a legjobbnak.

Szerdán a 7-8. osztályos tanulók  színházi produkcióit tekinthettük meg. Minden évben, talán ez az egyik legnagyobb érdeklődésnek örvendő program. Ebben az évben a Piroska és a farkas mesét adták elő a diákok angol nyelven, hatalmas sikerrel. Tele volt a terem a hat csapat szereplőivel, anyukákkal, nagypapákkal, alsó tagozatosokkal, akik lehet, nem értették a szöveget, de a látvány, a zene, az előadás segítette követni a történetet.

Itt I. helyet a hetedikes Kiss-Beck  Regina, Kiss-Beck Tamara, Ujhelyi Emese, Kállay Csenge, Kirizs Kincső, Patakfalvi Lídia csapata, II. helyet a nyolcadikos Grünwald Sarolta, Király Ildikó, Kovács Orsolya, Kristó Hanna, Nyerges Nikolasz, Tisza Bálint csapata, III. helyet Varga Vivien, Vincze Diana, Nyerges Virág, Nagy Zsófi, Komlódi Lili és Szabó Zsófi csapata érte el.

Csütörtökön az általunk szervezett Kistérségi Online Versenyen a tagintézményi iskolák mindegyike részt vett. Ezen a versenyen I. helyet Rácz Orsolya (Zoltánfy István Iskola), II. helyet Juhász Kinga 6.a (Kossuth Lajos Iskola), III. helyet Kremer Lilla (Weöres Sándor Iskola) szerezte meg.

Gubikné Haraszti Katalin
idegen nyelvi munkaközösségvezető

Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola