2012. novemberében iskolánkban a hagyományokhoz híven újra megrendezésre került az idegen nyelvi hét, amelynek keretein belül játékos feladatok sokasága várta diákjainkat.

Az angol szövegértési versenyen a következő eredmények születtek:

  • 5. évfolyamon 1. helyezett Horváth Annabella, 2. helyezett Réthi Patrícia, 3. helyezett Végh Máté
  • 6. évfolyamon 1. helyezett Zádori Zsolt, 2. helyezett Kószó Bence, 3. helyezett Ábrahám Norbert
  • 7. évfolyamon 1. helyezett Gábor Bence, 2. helyezett Kovács Olivér, 3. helyezett Berczeli Ákos
  • 8. évfolyamon
    • angol nyelvből 1. helyezett Papp Emőke, 2. helyezett Agócs Mónika.
    • Német nyelvből 1. helyezett Kálmán Tamás, 2. helyezett Serföző Dóra, 3. helyezett Bencző Annamária.

A második nap a színjátszás jegyében zajlott. A tanulók angol nyelven Hófehérke történetét, németül pedig a Hamupipőkét adták elő, természetesen sok-sok egyedi ötlet és kellék felhasználásával. Az angol nyelvű előadások közül első lett Deme Márk, Iványi Áron, Maász Dániel, Szanka Dániel és Bakos Botond csapata. A legjobb német műsort Giricz Laura, Lakatos Laura és Kis Lotti adták elő.

A harmadik napon „Ki tud többet Londonról?” címmel rendeztünk vetélkedőt, amelyre a térség többi iskolájából is érkeztek vendégek.

Az 1. helyen Vecsernyés Andrea, Kurunczi Dóra, Fürtön Anett és Komlódi Tekla végeztek, a 2. helyet Lázár Zsanett, Maász Dániel, Deme Márk és Bakos Botond szerezték meg. A dobogó 3. fokára pedig a szatymazi iskola csapata állhatott.

Az idei tanévben először szerb nyelvből is megrendeztünk egy versenyt. Témája és címe: ‚Szeretem a szavakat’ (Волим речи). A tanulók megmérettethették tudásukat a szavak terén alsó és felső tagozatban egyaránt. Játékos és gondolkodtató feladatokat oldottak meg a tanulók. Az eredmények alapján szoros verseny alakult ki a diákok között, de végül a következő helyezések születtek:

Kovács Korinna 2. b osztályos tanuló I. hely, Muhari Fanni 4. a osztályos tanuló I. hely és Mucsi Mária 6. a osztályos tanuló I. hely.

Köszönetet mondunk a Szőregi Kossuth Magánalapítványnak, hogy támogatásával hozzájárult a nyelvi héthez.

Idegen nyelvi munkaközösség