A Kossuth Lajos Iskola Öko-munkacsoportja, tanulói és szüleik részére „Hulladékból hasznosat” címmel pályázatot hirdetett. Az osztályfőnökök ismertették a felhívás anyagát a tanulókkal, az iskola rádióban is elhangzott és az iskola honlapjára is felkerült.

A pályázaton részt vehettek iskolánk tanulói szüleikkel (2-4 fős). A családok egy alkotással nevezhettek.

A pályázat célja: Felhívni a figyelmet a hulladékok szelektív gyűjtésének fontosságára. A szelektíven gyűjtött hulladékok nem csak iparilag hasznosíthatók, hanem saját kezűleg is számos hasznos tárgy, ajándék készíthető belőlük. A hulladékok újra használatával hozzájárulhatunk környezetünk tudatos védelméhez.

Az értékelésre, díjazásra iskolánk Kossuth estjén 2012. április 3-án került sor. A nézők szavazatai alapján döntöttünk a legkreatívabb alkotásokról.

20 nagyon ötletes, kimondottan kreatív pályamunka érkezett először meghirdetett versenyünkre, ami azt mutatja, hogy ezt a következő években is érdemes folytatni. Ezeket az aulában állítottuk ki.

Az eredmény a gyerekek érdeklődését tükrözte. „Buksi” bár csak egy szavazattal, de győzött. Második lett a virágtartó, harmadik a „Discoveri”.

Minden csapat oklevelet és egy cserepes tavaszi virágot kapott. Az I., II., III. helyezett csapatok újrahasznosított anyagokból készült tárgyjutalomban és virágban részesültek.

A beérkezett alkotásokat megtekinthetik még az iskola aulájában.