Iskolánkban 2017. szeptember 29-én, pénteken került megrendezésre az Európai Diáksport Napja. Az azt megelőző években a Magyar Diáksport Napjaként ismert program olyannyira népszerűvé vált, hogy idén már Magyarország kezdeményezésére, Európa szerte csatlakoztak iskolák az eseményhez.

A szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában változatos, sokszínű programmal készültünk, célunk az volt, hogy az iskola teljes tanulói létszámmal szerepeljen, emellett persze a tanár és tanító kollégák aktivitására is számítottunk.

Zenés bemelegítéssel fokoztuk a hangulatot és a vérkeringést, majd „megtöltöttük” a környező utcákat.  Az iskola körül két csapatban teljesítettük a 2017 méteres futótávot.

A futást követően pedig rövid nyújtással pihentük ki a fáradalmakat. Volt ezen a napon a hagyományos sportágak mellett tánc, pókfoci, de még rögbi is, mindenki megtalálta a kedvére valót.

Aktívan, jó hangulatban telt a nap, amelyről elmondhatjuk, hogy aznap az iskolában 440 fő sportolt, mozgott, játszott. Jövőre folytatjuk.

Sajtos Bettina, szervező

szoreg.hu képtár