Baranyiné Mészáros Edittel 1.a osztály tanítói lettünk ebben a tanévben. Gondos tervezéssel, készülődéssel vártuk diákjainkat. Elhatároztuk érdekessé, tesszük számukra a tanulást, nagy figyelmet fordítva környezetünk megismerésére.

Az elmúlt héten nagyon meleg volt. Edittel megbeszéltük itt az alkalom, hogy a gyerekeket meglepjük. Megszerveztük, hogy egy napot töltsünk a szabadban és óráinkat rendhagyó módon, tartsuk meg.

Lovas kocsival mentünk első helyszínünkre, Tiszaszigetre, a Mélypontra. Itt tartottuk meg a testnevelés és a környezet órát. A tiszta gondozott füves pihenőn jól esett a mozgás, labdázás. Az emlékkövön megtekintettük Magyarország határait, főbb folyóit.

Útközben énekeltünk, vidáman tapsoltunk, figyeltük az erdő lombjait. Élveztük amint a lovak kocogva, húzták kedves terhüket, a kisiskolásokat.

Ebédre érkeztünk meg a szőregi Erdészházhoz, ahol Ica néni finom ebédje várt bennünket.

Csodálattal néztünk körül a Vadásztanyán, Erdei Iskolában. Festőien szép, csendes hely. Egy kicsit alkottunk a szabadban, sünöket levélből, köveket festettünk, termést gyűjtöttünk. Amíg száradtak a gyerekmunkák meglátogattuk az Öreg Bakterházat.

Mindannyian jól éreztük magunkat, terveink között szerepel, hogy legközelebb, egy szép őszi napon, ismét ellátogassunk az Erdei Iskolába.

szoreg.hu képtár