A SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskola állandó énekkara szeptemberben alakult meg. Hetente jövünk össze és tanuljuk, gyakoroljuk dalainkat: népdalokat, gyermekdalokat.

Ősszel két fellépésünk volt a szőregi Tömörkény István Művelődési Házban a Szőregi Nyugdíjas Egyesület találkozóján. Az éneklő gyerekek nagy lelkesedéssel készültek minden alkalommal.

Novemberben a téli hangulatú dalokat kezdtük tanulni. Iskolánk megnyerte a lehetőséget, hogy Szegeden, a Rotary adventen karácsonyi műsorával szerepeljen december 6-án.

Legutóbb a III. Adventi gyertyagyújtás alkalmából énekeltünk Szőregen a Rózsák terén. Csasznyné Halász Ágnes tanárnővel együtt gyakoroltunk, így az alsósok és a felsősök közösen énekeltek.

Büszkék vagyunk növendékeinkre, hogy rövid idő alatt egy új közösségé kovácsolódtak össze kicsik és nagyok. Figyelnek egymásra és segítik egymást az együtt éneklésben. Számomra boldogság látni csillogó szemüket, hallani zengő hangjukat.

Köszönöm szüleik, osztályfőnökük és Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgatónő támogatását, hogy a gyerekek részt vehetnek a próbákon és a fellépéseken.

Sandrik Ágnes
Szőregi Regélő, 2020. január

Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház