A december hónap minden évben élményekkel teli minden gyermek számára, hiszen a Mikulás és a Karácsony ünnepe igazán emlékezetessé teszi.

Mi ezt még kettő, nagyon tartalmas programmal gazdagítottuk.

December 20-án a Családok évének égisze alatt megvalósult Erzsébet-karácsonyon ünnepelhettünk együtt több ezer gyermekkel a Papp László Budapest Sportarénában. Iskolánkból 47 gyermek (2.a, 3.a, 4.a osztályokból) és 4 kísérő pedagógus vett részt a programon, amelyet komoly előkészítő munka előzött meg. Sikeresen elbírált pályázatunk eredményeként ingyenesen utazhattunk Budapestre különbusszal a koncertre, ahol karácsonyi ajándékkal kedveskedtek a szervezők minden gyermeknek. A kétórás műsor komoly és könnyűzenei előadásokat, meghitt pillanatokat és tartalmas időtöltést kínált a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Fellépett a Parno Graszt, a Bolyki Brothers, a Gryllus család, a Vujicsics Együttes és a Zsuráfszky család, továbbá színpadra lépett a 200 éves Eötvös Cirkuszt működtető dinasztia tagjai, a Kelemen és a Bogányi család, majd Király Linda és Király Viktor és a Boban Markovic Orkestar teremtett fergeteges hangulatot az arénában. A koncert fináléjában a Cantemus Kóruscsalád az est folyamán fellépő művészekkel és a közönséggel közösen is énekelt.

Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola 4.a osztály facebook oldala

December 27-én szintén Budapesten a TulipánTündér produkció előadása, az Álomutazó kápráztatott el gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A sikerdarab a legismertebb magyar színészek (Stohl András, Szabó Győző, Hajdu Steve, Ábel Anita, Schell Judit) és énekesek (Zséda, Falusi Mariann, Radics Gigi, Varga Viktor, Keresztes Ildikó) tolmácsolásában és Juronics Tamás rendezésében felejthetetlen élmény volt számunkra. A mesemusical színpadának mérete, egyedülálló látványvilága, a formatervezett kosztümök, fantasztikus slágerek az álmok világába repítettek minket.

Ezekkel a különleges rendezvényekkelbúcsúztattuk el az egyébként is tartalmas 2018-as évet.

Tarjánné Kádár Piroska
Baranyiné Mészáros Edit
Bányainé Seprenyi Gabriella
tanítók
Szőregi Regélő, 2019. február

Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Áltlános Iskola 4.a osztály facebook oldala