Iskolánk sportudvara (Szeged-Szőreg Kossuth Lajos Iskola) Dr. Ujhelyi István országgyűlési képviselő szervezésében, és a Market Építő Zrt felajánlásával megújult. Ünnepélyes átadására, 2011. június 19-én, vasárnap 10 órakor került sor.

A városban nincs még egy ehhez fogható sportpálya.

Scheer Sándor, dr. Ujhelyi István, Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna

2011. májusában ellenszolgáltatás nélküli ajánlat érkezett az ingatlantulajdonos szegedi önkormányzathoz a budapesti székhelyű Market Építő Zrt-től, miszerint elbontják a régi, töredezett és felpúposodott aszfaltborítású pályát, megoldják a vízelvezetését és helyére 22 x 44 m-es „FUTSAL multifunkcionális öntött gumiburkolatos sportpályát” építenek. Az immár megvalósult és ma ünnepelt új pálya kézilabda, röplabda, futball és a testnevelés órák megtartására alkalmas. A pályán kicserélésre kerültek a futball kapuk, új röplabda és streetball palánkok létesültek, a labdafogó hálók is újak lettek. A régi, elavult, kis fényerejű pályavilágítás helyett 6 db egyenként 400 watt teljesítményű fémhalogén izzójú lámpatest onthatja sötétben a fényt.

Ma több százan ünnepelték a korábban álmodni sem mert új pályát. Az avató ünnepség alkalmából a pályát körbevették az örömtől csillogó szemű gyerekek, szüleik.

Az iskola tanulói ünnepi műsorral, a mazsorettek tánccal, Fodor Anita 4.a osztályos tanítványunk egyéni mazsorettprodukcióját láthattuk, amivel a Magyar Bajnoki címét is megszerezte tavasszal.

Igazgató Asszony az új pálya „légi” fotójával, az iskola logós pólójával és hálás szavakkal köszönte meg a fantasztikus tempóban és szervezettségben elkészült pályát a lobbyzó Dr. Ujhelyi István országgyűlési képviselőnek és Scheer Sándor vezérigazgatónak (Market Zrt.), akik átvágták a pálya átadását jelképező nemzetiszínű szalagot. Az avatóünnepség elnöki asztalánál a pályát fogadók oldalán foglalt helyet Bodó Imre Szőreg országgyűlési képviselője, Rózsavölgyi József helyi önkormányzati képviselő és Nagy Margit az SZKTT Közoktatási Intézménye főigazgató helyettese. A mazsorett csoport bemutatója után az iskolával 3 éve együttműködő KÉSZ Labdarúgó Akadémia csoportja tartott bemutatót.

Zádori Zsolt 4.a osztályos tanuló, maga és diáktársai nevében mondott köszönetet és tett fogadalmat, hogy vigyáznak a pályára és lehetőségek szerint kiváló sporteredményekkel és a sport szeretetével próbálják meghálálni mindezt.

Ezután elkezdődött az első hivatalos labdarúgótorna 3 csapat részvételével: a Market, a Médiaválogatott, és a szőregi szülőkből és  pedagógusokból összeálló csapat részvételével, mellyel felavatták a pályát. A torna a Market győzelmével zárult, második lett a szülők-pedagógusok vegyes  csapata, és a harmadik helyezést szerezte meg a Médiaválogatott csapata. A Médiaválogatott csapatban a Délmagyarország neves újságírói jeleskedtek, most nem tollforgatásból, hanem focitudásukból, szeretetükből.

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna
igazgató