Örök érték az évszázadok óta sikert sikerre halmozó, nemzedékeket ámulatba ejtő klasszikus cirkusz. Május 9-én, pénteken ebéd után a napközisekkel útra keltünk a Fővárosi Nagycirkuszba, a legújabb Circus Classicus című előadásra.

Bepillantást nyerhettünk a rejtélyes illúziók világába, megcsodálhattuk a levegő orosz királyait, és persze gyönyörködhettünk a fenséges szép tigrisek látványos produkciójában. Láthattuk Monte Carlo egyetlen magyar bajnokának, Richter Flóriánnak vadonatúj, mégis klasszikus időket idéző lovas-és elefántszámait Szandrával, a termetes elefántlánnyal.

A gyerekeknek legjobban a brazil pókember hajmeresztő, félelmet nem ismerő, biztosító kötél nélküli plafonmutatványai és az őrült iramban forgó halálkerék rettenthetetlen akrobatái tetszettek.

Május 15-én bábszínház bérletünk utolsó darabját, a Rév Fülöpöt néztük meg a Kövér Béla Bábszínházban az első és második osztályosokkal. Csobánc királyt leverte a lábáról a szörnyű kiliti-láz. A láz ellenszere a Halápi láp melletti tisztáson 100 évente egyszer nyíló virág. Végig követtük a főhős kalandokban bővelkedő útját, melyen nagyon jól szórakoztunk.

Mindkét programot jó szívvel ajánljuk minden kedves olvasónak.

Csábi Ferencné, Napközis munkaközösség vezetője

Szőregi Regélő, 2014. június