A 4. a osztály vonattal elindult, hogy felfedezze fővárosunk szépségeit. A Nyugati  Pályaudvarról gyalog sétáltunk át az Andrássy úton található Future Parkba, a  világ legmodernebb játszóterére. Az interaktív élményközpont varázslatos  világba kalauzolt bennünket. A hatalmas kivetítőn életre keltek a gyerekek által rajzolt és színezett állatok, az egyedi ugróiskolában fejlesztettük  ügyességünket, kipróbáltuk az óriáslabdák zenekarát.

Fotó: Kossuth Lajos Iskola

Az érdekes játékok után a Parlament felé indultunk. Először kívülről sétáltuk  körbe a hatalmas épületet, megcsodálva a 365 tornyát, a 96 méter magas  kupolát. A Kossuth téren megkerestük iskolánk névadójának a szobrát is és  felelevenítettük róla ismereteinket. Az Országházba biztonsági átvizsgálás után  lehet belépni, majd egy idegenvezető kalauzolt minket végig a csodálatos folyosókon és termeken. A legkülönlegesebb élményünk volt, amikor a kupolacsarnokba értünk és megpillantottuk Európa egyik legrégibb koronázási együttesét, a 2000. január 1. óta itt őrzött magyar Szent  Koronát és a koronázási jelvényeket.

A kulturális program után a közeli Olimpia Parkban játszótereztünk egy kicsit,  majd egy rövid séta után a Nyugati melletti McDonalds-ban ebédeltünk. Ezután  kissé fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva foglaltuk el helyünket újra a  vonaton és érkeztünk meg estére, Szegedre.

Bányainé S. Gabriella, osztálytanító

Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Iskola